Sahte belgeyle 450 bin lira dolandırdı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Sahte belgeyle 450 bin lira dolandırdı

Sahte belgeyle 450 bin lira dolandırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2021 Cuma - 14:54Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma - 14:54
Sahte belgeyle 450 bin lira dolandırdı

Sahte belgeyle arsa satışı işlemi yaparak 450 bin lira dolandıran kişi kayıplara karıştı. Sahte belgeyle ilgili işlemin Denizli’deki bir noterde yapıldığı bildirdi.

Bursa Tapu Müdürlüğünde ortaya çıkan dolandırıcılık olayında, Özbekistan doğumlu F.E.’nin kimlik bilgilerini elde eden kişi, Gürsu Mahallesi İstiklal Mahallesi Reyhan Caddesi’ndeki arsanın tapu kayıtlarına ulaştı. Ardından emlakçı M.D.S.’yi arayıp arsasını 450 bin liraya satmak istediğini, ancak askeri personel olduğundan Denizli’den alacağı vekaletle satışı gerçekleştireceğini söyledi.

Emlakçı da İ.K. ve babası E.K.’yi arayıp uygun fiyata bir arsa olduğunu belirterek, alıp almayacaklarını sordu. Arsayı alacaklarını söyleyen baba oğul, emlakçının banka hesabına 450 bin lira gönderd.

Bunun üzerine Denizli’ye gelen emlakçı M.D.S., bir noterde Özbek asıllı F.E.nin kimlik bilgilerini kullanan dolandırıcı ile buluşup baba E.K. üzerine satış için vekâlet aldı. Sahte kimliği anlamayan noter üzerinde Özbek asıllı gerçek arsa sahibi F.E.nin yerine dolandırıcının resminin bulunduğu vekâleti tasdikleyip verdi. Verilen vekâletin ardından 450 bin lirayı elden alan dolandırıcı ortadan kayboldu.

BURSA’DAKİ TAPU MEMURU DURUMU FARK ETTİ

Aldıkları vekâlet ile tapuya gelen baba E.K., arsanın devrini oğlu İ.K'nin üzerine yapmak için işlem yapmak istedi. Tapunun verdiği randevu günü evrakları görevli memura teslim eden baba-oğul beklemeye başladı. Bu sırada tapu kayıtlarından arsanın gerçek sahibi ile vekâletin üzerinde resmi bulunan sözde arsa sahibi kişinin fotoğraflarının birbirini tutmadığını fark eden tapu memuru, dolandırıcılık olayını anlayıp polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler mağdur olan esnaf baba ve oğlunun ifadesini alıp olayla ilgili tahkikat başlattı.

450 bin liralarını dolandırıcıya kaptıran baba oğul evrak ve belgeleri tam incelemeden işlem yapan Denizli’deki noterde görevli memur ile noterden şikâyetçi oldu. Polis ekipleri 450 bin lirayı alıp kayıplara karışan dolandırıcıyı arıyor.

BURSA (İHA)