“Polisim” kandırmacasıyla bir dolandırıcılık olayı daha – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. “Polisim” kandırmacasıyla bir dolandırıcılık olayı daha

“Polisim” kandırmacasıyla bir dolandırıcılık olayı daha

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Şubat 2021 Cuma - 16:12Güncelleme: 12 Şubat 2021 Cuma - 17:25
“Polisim” kandırmacasıyla bir dolandırıcılık olayı daha

Denizli’de, “polisim” diyerek dolandırıcılık yapan ve telefonla bağlantı kurduğu kişinin elinde altın ve para dahil, neyi varsa alan şüpheli yakalandı.

Polis kandırmacasıyla gerçekleştirilen dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklendi. Kendisini polis olarak tanıtan kişi, telefonla aradığı vatandaşa “Oğlun ve kızın terör örgütü ile bir suça karıştı. Şu anda elimizde. Parmak izleri ve ifadeleri alındı. Terör örgütüne para aktardıkları için savcılıkta” dedi.

Ardından kimlik bilgilerini aktarıp doğrulatan şüpheli, evindeki ziynet eşyaları ve paraları bir poşete koyup, gelecek sivil polise vermesini istedi.

Bir anda korkuya kapılan kişi, evindeki 10 yarım altın, 3 bilezik, 27 çeyrek altın, 1 Cumhuriyet altını ve 6 bin 780 lirayı poşete koydu. Bir süre sonra da evine gelen kişiye verdi.

Daha sonra dolandırıldığını anlayan vatandaşın şikayeti üzerine çalışma başlatan Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi yakaladı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen dolandırıcı tutuklandı.