Polis olduğunu söyleyip yaşlıları 340 bin lira dolandırdı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Polis olduğunu söyleyip yaşlıları 340 bin...

Polis olduğunu söyleyip yaşlıları 340 bin lira dolandırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Şubat 2021 Cumartesi - 17:27Güncelleme: 27 Şubat 2021 Cumartesi - 17:37
Polis olduğunu söyleyip yaşlıları 340 bin lira dolandırdı

Denizli’nin Tavas ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, yaşlı kişinin 25 bin lirasını dolandırdı. Aynı yöntemle Afyonkarahisar’da da bir kişinin 90 bin lirasını aldı ama sevgilisiyle birlikte yakalanmaktan kurtulamadı.

Olay, ilçenin Kızılcabölük Mahallesi’nde meydana geldi. Kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, 61 yaşındaki F.A.’yı telefonla arayarak “Evinizde çalıntı altın ve para var. Biz bunları inceleyerek geri getireceğiz” dedi. Dolandırıcının tuzağına düşen yaşlı kadın, evine gelen şüpheliye piyasa değeri 250 bin TL’yi bulan 3 bilezik ve 52 adet çeyrek ile yarım, cumhuriyet ve reşat altınlarını verdi.

Ardından geçen zamana rağmen, kendisini polis olarak tanıtan kişi altınlarını geri getirmeyince dolandırıldığını anlayıp, jandarmaya giderek şikayetçi oldu.

İhbar üzerine geniş çaplı çalışma başlatan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), çok sayıda güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin Altan A. olduğunu ve yerini belirlendi. Düzenlenen operasyonla da sevgilisi Sevgi K. ile birlikte yakalandı.

Gözaltına alınan Altan A.’nın suç kaydı ise “pes” dedirtti. Yaralama, silahlı yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi 14 farklı suçtan kaydı olduğu ortaya çıkan Altan A.’nın Afyonkarahisar’da da kendisini polis olarak tanıtarak, 85 yaşındaki A.A.’yı 90 bin TL dolandırdığı belirlendi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Altan A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Sevgi K. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

DENİZLİ (İHA)