PKK/KCK operasyonu: 282 gözaltı – D20Haber
22.03.2025, Cumartesi
3 °C / 17 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. PKK/KCK operasyonu: 282 gözaltı

PKK/KCK operasyonu: 282 gözaltı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Şubat 2025 Salı - 09:13Güncelleme: 18 Şubat 2025 Salı - 18:38
PKK/KCK operasyonu: 282 gözaltı

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 51 ilde terör örgütü PKK/KCK’ya düzenlenen Gürz-46 operasyonlarında 282 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabında terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 51 ilde düzenlenen düzenlenen Gürz-46 operasyonlarıyla ilgili olarak Bakan Yerlikaya şu bilgileri paylaştı:

Haberin DevamıReklam




“Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; örgütün siyasal alan, mali alan ve cezaevi yapılanmaları içerisinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütüne finans sağladıkları, terör örgütüne eleman kazandırmaya aracılık ederek işbirlikçi faaliyetlerde bulundukları, örgüt yanlısı yasaklı yayın temin ettikleri, kanunsuz eylemler esnasında ve sonrasında şiddet içerikli sokak olaylarına katıldıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları ve kaklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan 282 kişi yakalandı.”

Operasyonlar sonucu 2 adet AK 47 tüfeği, 8 adet ruhsatsız av tüfeği, 5 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.