Pençe-Kilit Harekatından acı haber geldi: 6 asker şehit düştü – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Pençe-Kilit Harekatından acı haber geldi: ...

Pençe-Kilit Harekatından acı haber geldi: 6 asker şehit düştü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ocak 2024 Cuma - 22:20Güncelleme: 13 Ocak 2024 Cumartesi - 14:21
Pençe-Kilit Harekatından acı haber geldi:  6 asker şehit düştü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 8 askerin yaralandığını bildirdi. Ancak, bakanlığın ikinci açıklamasında bir askerin daha şehit düştüğü ve şehit sayısının 6'ya yükseldiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada, teröristlerin Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalıştığı, çıkan çatışmada 5 askerin şehit düştüğü bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak'ta bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3'ü ağır 8 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir."

ŞEHİT SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Bu arada MSB, terör örgütünün saldırısıyla ilgili yaptığı ikinci açıklamada, bir askerin daha şehit düştüğünü bildirdi. Açıklamada, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.