Öğretmen, 2 kız öğrenciye istismardan yargılandı, 16,5 yıl ceza aldı ve tahliye edildi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Öğretmen, 2 kız öğrenciye istismardan yargılandı,...

Öğretmen, 2 kız öğrenciye istismardan yargılandı, 16,5 yıl ceza aldı ve tahliye edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ocak 2023 Cuma - 14:11Güncelleme: 13 Ocak 2023 Cuma - 14:18
Öğretmen, 2 kız öğrenciye istismardan yargılandı, 16,5 yıl ceza aldı ve tahliye edildi

Denizli’de özel bir lisede 17 yaşındaki iki kız öğrenciyi filmde oynatacağını söyleyerek kandırdığı, görüntülerini çektiği, şantajla birlikte olduğu iddia edilen fizik öğretmeni M.G., yargılandığı davada 16,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sanığın cezası kesinleşene kadar tahliyesine öğrencilerin aileler isyan etti.

İddialara göre, çirkin olay önceki yılın eylül ayında gerçekleşti. İstismarın daha sonra da devam etmesi üzerine, 17 yaşındaki iki kız öğrencinin yaşadıklarını rehber öğretmenlerine anlatmasıyla olay ortaya çıktı.

100 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Ailelerin şikayeti üzerine Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve okuldaki işinden uzaklaştırılan M.G. tutuklandı. Daha sonra da Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Savcı, sanığın “Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “şantaj” ve “müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak” suçlamalarıyla toplam 100 yıl hapis ile cezalandırılmasını ve zincirleme suç hükümlerinin uygulanmasını istedi.

FİLM ÇEKTİĞİNİ SÖYLEMİŞ

Yargılama sırasında iki kız öğrencinin yaşadıkları da ortaya çıktı. Öğretmenin film çekeceğini, bunun için senaryo yazdığını söyleyerek iki öğrencisini kandırdığı da iddianamede yer aldı. İddianamede, öğretmen M.G.’nin iki öğrencisine ünlü olarak hayatlarını kurtarabileceklerini söylediği, üniversite barajını geçemeyeceklerini, istediklerini yaparsa iyi yerlere gelmelerini sağlayacağı vaadinde bulunduğuna da yer verildi.

ÖĞRENCİLERE ROL VERMİŞ

Mağdur genç kızlardan birine “Kardelen” diğerine ise “Parasite” karakterlerini oynama rolü verdiği iddia edilen M.G.’nin, öğrencilerini kendi evine götürerek istismar ettiği, ilişki sırasında video ve fotoğraflar çektiği suçlaması yöneltildi. M.G’nin ayrıca elinde görüntü olduğunu belirterek, kendisine karşı çıkan öğrencilerini cinsel ilişkiye girmeye ve istediklerini yapmaya zorladığı iddianamede yer aldı.

16,5 YIL CEZA VERİLİP TAHLİYE EDİLDİ

Sanık, savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Yargılama sonunda mahkeme, “reşit olmayanla cinsel ilişki” ve ‘şantaj’ suçlarından sanığa toplam 16,5 yıl hapis cezası verip, hükümle birlikte tahliye etti. M.G. istinaf ve Yargıtay süreçlerinden sonra dava kesinleşene kadar tutuksuz yargılanacak.

MAĞDUR AVUKATI: NİTELİKLİ CİNSEL İSTİSMARDAN CEZA ALMALIYDI

Mağdur avukatı Banu Demirci, sanığın daha fazla ceza alması gerektiğini savunarak, “Ne yazık ki ülkemizde son zamanlarda kadın cinayetleri ve istismar olayları oldukça artmıştır. Haberlere konu olduğu üzere müvekkile ve arkadaşına gittikleri özel okulda fizik öğretmeni olarak görev yapan sanık, cinsel istismarda bulunmuştur. Verilen cezanın azlığı ve tahliye kararı ailesini ve kamuoyunu derinden üzmüştür. Her ne kadar davanın başından beri haricen haberdar isek de dosya karara çıktıktan sonra mağdurun ve ailesinin bize ulaşmasıyla dosyaya vekâletimizi sunduk” dedi.

Karara itiraz edeceklerini belirten Demirci, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Savcısı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, şantaj, çocuğun nitelikli cinsel istismarı sevk maddeleriyle sanık hakkında iddianame düzenlemiştir. Yargılama esnasında birçok delille de sanığın bu suçları işlediği ispatlanmıştır.

Ancak ne yazık ki mahkeme sanığa ek savunma hakkı vererek sanığın nitelikli cinsel istismar yerine daha az cezayı gerektiren reşit olmayanla cinsel ilişki suçu ve şantaj suçu yönünden cezalandırılmasına karar vermiştir. Mahkeme iki ayrı mağdurun, sanığın farklı zamanlardaki zorlamalarına maruz kaldığı olayda yalnızca iki suçtan ceza verip tahliye etmiştir.

Kanaatimizce verilen ceza miktarı, verilmesi gereken cezanın çok altında olup tahliye kararı da yersizdir. Ayrıca mahkemenin şantaj suçunun oluştuğunu kabul etmesine rağmen ilişkilerin rıza dâhilinde gerçekleştiğine dair kabulü de son derece çelişkilidir.

Bu yönleriyle dosyayı istinaf mahkemesine taşıyacağız. Sanığın tahliye edilmesiyle müvekkil ve ailesi büyük ölçüde tehlike altına girmiştir. Sanık tutukluyken dahi mağdur müvekkille defalarca iletişim kurmaya çalışmıştır. Bu nedenle sanığa karşı uzaklaştırma kararı alınmıştır. Öte yandan müvekkilin bu menfur olayın yaşandığı özel okula karşı açtığı manevi tazminat davası da devam etmektedir.”