Çivril’de mahalle muhtarlarının telefon numaralarını ele geçiren dolandırıcılar, Cabar Mahallesi Muhtarı N.K.’yi dolandırdı. Mahalle muhtarları arayan kimliği meçhul kişiler, kendilerini Jandarma ve polis olarak tanıtıp, “FETÖ’nün kredi kartları ve banka hesaplarına erişerek harcama yaptığı bilgisine ulaştıklarını” söyledi.
Aynı kişiler, muhtara “Senin adına banka hesapları açılmış ve ismin FETÖ soruşturmalarına bulaşmış. Senin hesabından FETÖ’ye para aktarılmış. Ben jandarmayım, seni bu işten kurtaracağım” diyerek, bundan sıyrılması için 46 bin lira istedi. FETÖ terör örgütünden ve konuşmalardan korkan muhtar, telefondaki kişinin verdiği hesap numarasına para yatırdı.
Yaşadığı olayı arkadaşlarına anlattıktan sonra dolandırıldığını anlayarak savcılığa giden N.K., suç duyurusunda bulundu.
Savcılık, dolandırıcılık olayı ile ilgili soruşturma başlatırken, Çivril’de görev yapan diğer muhtarların da dolandırıcılar tarafından sürekli arandığı ifade edildi.