Koruma altındaki yabancı uyruklulara bilet satılamayacak – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Koruma altındaki yabancı uyruklulara bilet satılamayacak

Koruma altındaki yabancı uyruklulara bilet satılamayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Temmuz 2017 Cuma - 16:59Güncelleme: 28 Temmuz 2017 Cuma - 16:59
Koruma altındaki yabancı uyruklulara bilet satılamayacak

Denizli’de bulunan ve koruma kapsamında olan yabancı uyrukluların, kamu düzenine uyumlarının ve güvenliklerinin sağlanması ile terör örgütüyle ilişkisi olanların belirlenmesi amacıyla bir dizi önlem alındı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Denizli Valiliğinin 25 Temmuz 2017 tarih ve 422 Sayılı kararı ile yabancıların seyahatleri disipline edileceği, bu çerçevede uluslararası koruma kapsamındaki yabancı uyruklu şahıslar ve geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli yabancıların, kendilerine sağlanan hak ve hizmetlerden gereği gibi faydalanabilmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, özellikle göçmen kaçakçılığı suçuna karışan veya terör örgütleriyle ilişkisi bulunanların tespiti amacı ile bir dizi önlem alındığı belirtildi.

Açıklamada, il sınırları içerisinde kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı yapanların, acente hizmeti verenlerin, taşıma işleri komisyonculuğu faaliyetinde bulunanların, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği, taksi durakları gibi ulaşım hizmetlerini gerçekleştiren firma, şirket ve durakların İl Göç İdaresi Müdürlüğünce verilen “yol izin belgesi” bulunmayanlara bilet satışı yapamayacakları da ifade edildi.

Uygulamayla uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancı uyruklular ile geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli yabancıların nüfus hareketliliğinin, ikamet ili değişikliği ve mobilitelerinin düzenlenmesi, kontrol altına alınması, kayıtsız olan Suriyeli yabancıların ise geçici koruma kapsamında kayıt altına alınması ile Denizli il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, bu kararla geçerli ikamet izin belgesi, pasaport, uluslararası koruma sahibi kimlik belgesi ve geçici koruma kimlik belgesi ibraz edenlere taşıma hizmeti verileceği de belirtilerek, şöyle denildi:

Geçerli bir belge bulunmayan, ibraz edemeyen yabancı uyruklu ve Suriyeli yabancılar hakkında gerekli işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı birimlere bilgi verilecektir. Bilet satışı ve taşıma hizmetleri yasaklarına ve bu kararla getirilen düzenlemelere riayet etmeyen, yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği, taksi durakları gibi ulaşım hizmeti veren firma, şirket ve duraklar hakkında fiilleri ayrı bir suç oluşturmuyor ise 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi delaleti ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanır.”