Kamyonet dolusu aküyle Denizli’de yakalandılar – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kamyonet dolusu aküyle Denizli’de yakalandılar

Kamyonet dolusu aküyle Denizli’de yakalandılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ekim 2020 Pazar - 17:48Güncelleme: 11 Ekim 2020 Pazar - 17:51
Kamyonet dolusu aküyle Denizli’de yakalandılar

Farklı illerde GSM şirketlerine ait baz istasyonlarından çaldıkları aküleri Denizli’ye getiren şüpheli yakalandı. Üç arkadaşı da Konya’da yakalanarak gözaltına alındı.

Isparta, Niğde, Aksaray ve Konya’daki GSM şirketlerine ait baz istasyonlarındaki aküleri çalanların bunları Denizli’ye getireceği bilgisi üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Takibe alınan araç Pamukkale ilçesinde durduruldu. Kamyonette bulunan 81 akünün seri numaraları kontrol edildiğinde, çalınan aküler olduğu belirlendi.

Bunun üzerine şüpheli M.Y. gözaltına alındı. Bu kişinin verdiği bilgilerle olaya karışan Ö.Ü., I.Y. ve M.Z. de Konya’da yakalandı.

SUÇ KAYITLARI PES DEDİRTTİ

Baz istasyonlarındaki akü hırsızlığı olayına karışanların suç kayıtları ise “pes” dedirtti. Ö.Ü.’nün yağma, banka veya kredi kartlarının kötüye kullanımı, kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlardan toplam 40 adet suç kaydı ortaya çıktı. I.Y.’nin de resmi belgede sahtecilik, nitelikli hırsızlık, güveni kötüye kullanma ve hırsızlık suçlarından toplam 40 suç kaydı belirlendi. M.Z.’nin ise 14 farklı suç kaydının olduğu tespit edildi.

DENİZLİ (İHA)