Kaçakçılık operasyonu: 6 gözaltı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kaçakçılık operasyonu: 6 gözaltı

Kaçakçılık operasyonu: 6 gözaltı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Nisan 2017 Çarşamba - 10:02Güncelleme: 19 Nisan 2017 Çarşamba - 10:02
Kaçakçılık operasyonu: 6 gözaltı

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kaçakçılığı önlemeye yönelik operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar ve alınan istihbari bilgiler doğrultusunda, tarihi eser kaçakçılığı, sahte içki ve parfüm ile kaçak akaryakıt işi yapanlara yönelik operasyon düzenlendi.

KAÇAK PARFÜM

İstanbul’dan Denizli’ye kaçak parfüm getirileceği bilgisi üzerine Ankara yolu üzerinde uygulama noktası oluşturuldu. Durumundan şüphelenilen bir araç durdurularak arama yapıldı ve içerisinde 47 adet kaçak parfüm ele geçirildi. Konu ile ilgili şüpheli şahsın ikametinde yapılan aramada değişik markalarda toplam 151 adet kaçak parfüm ve parfüm üretiminde kullanılmak üzere değişik ağırlıkta ve ebatlarda 130 adet parfüm esansı bulunarak el konuldu.

İRANLI’DA SAHTE İÇKİ

Sahte içki imal edildiği yönünde alınan bilgiler doğrultusunda, pasaportu bulunmayan İran uyruklu bir şahsın ikametinde yapılan aramada, içki imalatında kullanılan damıtma düzeneği, 130 litre fermente edildiği değerlendirilen sıvı ve 3 litre alkollü içki ele geçirildi.

2 BİN 900 LİTRE KAÇAK AKARYAKIT

Bir işyerine ait depoda yapılan aramada, bir aracın yakıt deposunda 500 litre ve işyerinde devam eden aramada 2 bin 400 litre olmak üzere toplam 2 bin 900 litre karışımlı akaryakıt bulundu.

TARİHİ ESERLER ELE GEÇİRİLDİ

Tarihi eser kaçakçılığı suçuna yönelik yürütülen çalışmalarda 1 kişi, tarihi eser niteliğine sahip 1 adet kapaklı telkari ile işlenmiş kutu ve 14 adet sikkeyle yakalandı. Müze Müdürlüğünce yapılan incelemede, eserlerin Bizans, Helenistik, Osmanlı ve yeni döneme ait olduğu belirlendi.

6 KİŞİ YAKALANDI

Tarihi eser kaçakçılığı, sahte içki, kaçak parfüm ve akaryakıt olaylarıyla ilgili 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bir kişi hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na, 5 kişi hakkında da Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçlarından işlem yapıldı.