JASAT’tan “Şah Mat” operasyonu, 3 milyon liralık vurgun önlendi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. JASAT’tan “Şah Mat” operasyonu, 3 milyon...

JASAT’tan “Şah Mat” operasyonu, 3 milyon liralık vurgun önlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ocak 2023 Pazartesi - 11:12Güncelleme: 24 Ocak 2023 Salı - 09:35
JASAT’tan “Şah Mat” operasyonu, 3 milyon liralık vurgun önlendi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı JASAT dedektiflerinin “Şah Mat” ismi verilen operasyonunda, kargo firmasından çaldıkları çeklerle 3 milyon liralık vurgun yapmak isteyen 2 şüpheli İstanbul’da yakalandı.

Kentteki 9 fabrikaya ait kargoların çalınması olayıyla ilgili şikayet üzerine Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) harekete geçti. Yapılan araştırmada hırsızlık olayıyla ilgili ilginç ayrıntılar belirleyen JASAT dedektifler, İstanbul’a uzanan Şah Mat Operasyonu’nu gerçekleştirdi.

İddiaya göre, İstanbul’dan motosiklet ile kente gelen 43 yaşındaki V.Y. ile 27 yaşındaki O.B., fabrikalara dağıtım yapan kargo kuryesini takip etti. İki gün boyunca da gerçekleştirecekleri hırsızlık için keşif yaptılar.

Yakalanmamak için motosiklete plaka takmayan ve yüzlerini gizleyen şüpheliler, kargo kuryesini takiple çaldıkları çeklerin bir kısmını icra yoluyla tahsil etti.

Olayı aydınlatmak için geniş çaplı araştırma yapan JASAT, Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte düzenlediği operasyonla şüphelileri İstanbul Gaziosmanpaşa’da gizlendikleri adreste yakalayıp Denizli’ye getirdi.

Bu operasyonla 40 suç kaydı olan V.Y. ile 13 suç kaydı olan O.B.’nin 3 milyon liralık vurgun yapmasının önlendiği bildirildi.

BİRİ TUTUKLANDI, BİRİ ADLİ KONTROLLA SERBEST KALDI

Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden V.Y. tutuklandı, O.B. ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.