Jandarmadan kaçakçılık operasyonu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Jandarmadan kaçakçılık operasyonu

Jandarmadan kaçakçılık operasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mayıs 2017 Çarşamba - 11:23Güncelleme: 3 Mayıs 2017 Çarşamba - 11:23
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Pamukkale Mahallesi'nde 53 adet Roma ve Bizans dönemine ait sikke'nin satışı gerçekleşmeden operasyonla ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 1'i tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kültür ve Tabiat varlıkları kaçakçılığı ile kaçak kazıya yönelik sürdürdüğü istihbarat çalışmalarında,Pamukkale ve Baklan ilçelerinde kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Alınan istihbaratın ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, S.Ö. isimli şahıs elinde bulunan sikkeleri satmak için Pamukkale Mahallesi'ne götürdüğü esnada 53 adet Roma ve Bizans dönemine ait sikkeyle birlikte yakaladı.

Ayrıca Baklan Sarıkayalar mevkinde kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Jandarma söz konusu mevkiye yaptığı opersayonda izinsiz kazı yapan O.A ile İran uyruklu M.A isimli şüphelileri kazı için yapmış oldukları 50 metre uzunluğunda kablo ile bağlantısı bulunan ve potasyum nitrat ve kükürt ile yapılmış el yapımı patlayıcıyla yakaladı.

Olay yerindeki patlayıcı düzeneği bomba imha uzmanlarınca yerinde kontrollü olarak patlatılarak imha edildi.

Operasyonlar neticesinde 53 adet sikke, 4adet toprak kandil, 3 adet dedektör, 1 adet jeneratör, 1 adet akü, 2 adet hilti, 1 adet kazma, 1 adet kürek, 4 adet kurusıkı tabanca ile el yapımı patlayıcının hazırlanmasında kullanılan kimyasal madde ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelere el konularak adli makamlara sevk edilen 3 şüpheliden İran uyruklu M.A tutuklandı.