İl Emniyet Müdürü Yıldız’dan ekiplere maske talimatı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. İl Emniyet Müdürü Yıldız’dan ekiplere maske...

İl Emniyet Müdürü Yıldız’dan ekiplere maske talimatı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Haziran 2020 Pazartesi - 11:53Güncelleme: 8 Haziran 2020 Pazartesi - 11:53
İl Emniyet Müdürü Yıldız’dan ekiplere maske talimatı

Denizli İl Hıfzısıhha Kurulu’nca alınan kararla sokakta maske takmanın zorunlu hale getirilmesine rağmen bazı vatandaşların buna uymadığını gören İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, bütün birimlere maske kuralının hassasiyetle uygulanması için talimat verdi.

İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla sokağa maskesiz çıkmanın yasaklandığı Denizli’de, bazı vatandaşların bu yasağa uymadığını gözlemleyen İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, yaptığı telsiz anonsu ile bütün ekipleri harekete geçirdi.

Kentin en işlek caddelerinden olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarından geçtiği esnada bazı vatandaşların maske takmadığını fark eden Yıldız, vatandaşlara maske ve sosyal mesafe kuralına uymaları gerektiğinin hatırlatılması talimatını verdi. Bunun üzerine polis ekipleri cadde ve meydanlarda maskesiz gezen vatandaşları önce uyardı. Uyarıları dikkate almayan vatandaşlara ise ceza işlem uygulandı. Bazı vatandaşların polis ekiplerini görmesiyle maske taktığı gözlemlendi.

“BAZILARI POLİSE GÖSTERMEK İÇİN MASKE TAKIYOR”

 Bazılarının sadece polis ekiplerine göstermek için maske taşıdığını belirten Hasan Çınok, “Biraz önce gördüm. Polis vatandaşları uyarıyordu. Takmalarını bende isterim ama vatandaşlarımız artık takmıyor. Maskeleri taksalar da aynı maskeyi bir hafta boyunca polise göstermek amaçlı takılıyor. Kendi ve ailelerinin sağlıklarını tehlikeye atıyorlar. Bu iyi bir şey değil, yapmamaları gerekiyor” dedi.

“ SAYGILI OLMAMIZ LAZIM”

Vatandaşların birbirine saygı duyması gerektiğini ifade eden Zeynep Pala, “Bence çok doğru bir karar, yerinde bir karar. Herkesin bir başkasına saygılı olması gerekiyor. Hepimizin takması lazım. Bu, her şey normalleşti demek değil. Bazı izinler verildi ama hepimizin birbirimize saygılı olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)