Buldan’daki yangın kısmen kontrol altında – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Buldan’daki yangın kısmen kontrol altında

Buldan’daki yangın kısmen kontrol altında

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ağustos 2021 Pazartesi - 22:54Güncelleme: 3 Ağustos 2021 Salı - 11:30
Buldan’daki yangın kısmen kontrol altında

Denizli’nin Buldan ilçesinde öğle saatlerinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Bölgede bulunan Vali Ali Fuat Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yetkililerden son durumla ilgili bilgi aldı.

İlçenin Türlübey Mahallesi yakınlarında öğle saatlerinde başlayan yangına, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğünün çok sayıda arazöz, iş makinesi ve ekisiyle müdahale edildi. Yangını söndürme çalışmalarına vatandaşlar, polis ve askerler de destek veriyor. Akşam saatlerinde bir yangın söndürme uçağı da çalışmalara katıldı.

ATİK VE ZOLAN’DAN AÇIKLAMALAR

Yangın bölgesinde bulunan Vali Ali Fuat Atik, yangını söndürmek için görevlilerin canla başla çalıştığını söyledi. Atik, “Ciğerlerimiz yanıyor. Kaç hektarın zarar gördüğü hakkında bir ölçüm yapılamadı. Tamamen yangının söndürülmesine yoğunlaştık. Allah nasip ederse de en kısa sürede kontrol altına alacağız” dedi.

Yangın ihbarının ardından bölgeye geldiklerini söyleyen Atik, “Yangını kontrol altına almadan da bölgeden ayrılmayacağız. Denizli’mize geçmiş olsun diyorum. Sosyal medyada yer alan mahallelerin tamamen boşaltıldığı iddiaları doğru değildir. Bu ifadeler bizim tarafımızdan söylenilmemiştir, gerçeği yansıtmamaktadır. Cansiperane şekilde görev yapan orman ve belediye çalışanlarına, yardıma gelen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Can kaybı yok. Dumandan etkilenenler oldu. Onların da tedavileri yapılıyor” diye konuştu.

 

Haberin DevamıReklam




Atik, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinden 16 arazöz, 6 ilk müdahale aracı, 25 tanker, 3 dozer ile 2 kepçenin, Orman Bölge Müdürlüğünden 25 arazözün, İl Sağlık Müdürlüğünden 6 ambulans, 1 UMKE aracı ile 20 sağlık personelinin, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve 11. Tugay Komutanlığı’ndan yeterli  sayıda personelin, özel sektörden 12 iş makinası ve su taşıma amaçlı 12 beton mikserinin çalışmalara katıldığını, 40 ton su taşıma kapasiteli yangın söndürme uçağının da yangın söndürme çalışmalarına destek verdiğini sözlerine ekledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yangın bölgesinin coğrafi anlamda zor bir yer olduğunu, tüm belediye ekiplerinin ve vatandaşların yangını söndürmek için seferber olduğunu ifade etti.

Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya da yangın bölgesinde yaklaşık 300 orman çalışanının görev yaptığını söyledi. “Yangın ihbarı geldikten sonra ilk ekibimiz 10 dakika içinde bölgeye ulaştı” diyen Çetinkaya, şu bilgileri paylaştı:

“Arazi çok kırıklı. Orman yapısının içinde anız tarlaları var. Rüzgarın yönünün belli olmaması nedeniyle dört tarafta yangın etkili oldu. Vatandaşın can ve mal kaybı olmasın diye yerleşim yerine yangını sıçratmamaya gayret gösterdik. 60’ın üzerinde arazöz ve iş makinesi bölgede. Diğer illerden gelen arazözlerle müdahale devam ediyor. İnşallah akşamına havanın durgunluğundan yararlanarak yangını kontrol almayı hedefliyoruz. Yardıma koşan köylümüz ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

DENİZLİ (AA/İHA)