Gözaltına alınan İHA muhabiri savcının talimatıyla serbest bırakıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Gözaltına alınan İHA muhabiri savcının talimatıyla...

Gözaltına alınan İHA muhabiri savcının talimatıyla serbest bırakıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2020 Cuma - 11:21Güncelleme: 3 Ekim 2020 Cumartesi - 11:41
Gözaltına alınan İHA muhabiri savcının talimatıyla serbest bırakıldı

Denizli’de, bekçi ve polislerin müdahale ettiği gürültü olayını haber yapmaya çalışan ve polis tarafından gözaltına alınan İHA muhabiri, daha sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

İddiaya göre, Merkezefendi’nin Sırakapılar Mahallesi 1833 Sokakta dün gece 23.30 sıralarında alkol alıp çevreyi rahatsız ettikleri iddia edilen gruba, önce bekçiler, daha sonra ise polis ekipleri müdahale etti. Grup taşkınlık yapınca, acil takviye ekip istendi.

Bu arada olay yerine giden İHA muhabiri Fadıl pişkin, görüntü ve fotoğraf çekmek isterken polis tarafından gözaltına alındı. Ardından olayın şüphelileriyle birlikte Çınar Polis Merkezine götürüldü. Bir süre sonra da Cumhuriyet savcısının talimatıyla tanık olarak ifadesi alınıp serbest bırakıldı.

“BİR AN KARAKOLDAN HİÇ ÇIKAMAYACAĞIMI SANDIM”

Hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Fadıl pişkin, “Hem gösterici muamelesi gördüm hem de alkollü şüphelilerle birlikte hastaneye ve sonra karakola götürüldüm. Karakolun koridorunda otururken bir an hiç dışarıya çıkamayacağımı düşündüm. Bana karşı sert tutumlarını sürekli devam ettirdiler. En sonunda gece amiri beni tanıyınca işin seyri değişti. Savcıya bilgi verildikten sonra sanık olarak girdiğim karakoldan tanık olarak ifade vererek çıktım. Hala yaşadığım o anların etkisinden kurtulabilmiş değilim” dedi.

Konudan haberdar olduktan sonra İHA’yı arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Ali Fuat Atik ve İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, olayla ilgili hemen inceleme başlatıldığını, görev kusurlarının belirlenmesi halinde ilgili personel hakkında idari işlem yapılacağını belirtti.

DENİZLİ (İHA)