Evlenmek isterken dolandırıldı – D20Haber
12.05.2024, Pazar
12 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Evlenmek isterken dolandırıldı

Evlenmek isterken dolandırıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2017 Perşembe - 09:24Güncelleme: 28 Eylül 2017 Perşembe - 09:24
Evlenmek isterken dolandırıldı

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde, 51 yaşındaki Ramazan Altıntaş, evlenmek istediği Suriyeli kadın ve onunla tanışmasını sağlayan aracı tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Sıkça yaşanan ve daha çok Suriyeli kadınların karıştığı “evlenme bahanesiyle dolandırıcılık” olaylarına bir yenisi daha eklendi. Evlenmek isteyen Ramazan Altıntaş, Batman’da Zeki isimli bir kişiyle tanıştı. Bu kişi de Altıntaş ile Suriye uyruklu 4 çocuk annesi Zeynep El Halebi ile tanıştırdı. Evlenme kararı alınınca da Altıntaş, Suriyeli Zeynep El Halebi ve onunla tanıştıran Zeki isimli kişiyle Çivril’e döndü.

Karahacılı Mahallesi’ndeki evinde iki gün evleneceği kadın ile onu tanıştıran kişiyi ağırlayan Altıntaş, takı alışverişi yaptı ve Çivril Belediyesi’nden evlilik için nikah günü aldı. Bu arada memleketine dönmek isteyen Zeki isimli kişiyi uğurlamak üzere Çivril Otogarı’na götürdü. Evine döndüğünde ise Suriyeli kadın ve çocuklarının olmadığını görünce dolandırıldığını anladı.

Çivril Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayetçi olan Ramazan Altıntaş, Suriyeli kadına 20 bin liralık takı aldığını söyledi.