Eşini boğazını keserek öldüren katile müebbet hapis cezası – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Eşini boğazını keserek öldüren katile müebbet...

Eşini boğazını keserek öldüren katile müebbet hapis cezası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Kasım 2020 Perşembe - 13:16Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe - 13:27
Eşini boğazını keserek öldüren katile müebbet hapis cezası

Denizli’de boşanma aşamasında olduğu eşi Hafize Kurban’ı boğazından bıçaklayarak öldüren Uğur Kurban, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Pamukkale’nin İncilipınar Mahallesi’nde, boşanma aşamasında olduğu eşi 23 yaşındaki Hafize Kurban’ı 27 Ağustos 2019’da sokak ortasında bıçaklayarak hunharca öldüren Uğur Kurban, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı.

“Tasarlayarak eşini öldürme”, “kişisel verilerin kaydedilmesi” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından Denizli 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Uğur Kurban hakkında bugün yapılan 10’uncu duruşmada karar verildi.

Basına kapalı olarak yapılan duruşmaya sanık Uğur Kurban, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkeme, Uğur Kurban’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Denizli Adalet Sarayı önünde toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri, basın açıklamasında bulunarak, sanık Uğur Kurban’a yüksek bir ceza beklediklerini ve dava sonucunu bir üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

DENİZLİ (İHA)