Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası...

Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2023 Salı - 17:13Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı - 17:13
Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde eşini kurşun yağmuruna tutarak öldüren 27 yaşındaki Ferhat Evren hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

• TIKLAYIN | Genç kadın kocası tarafından öldürüldü

İlçenin Aşağışamlı Mahallesi’nde, 18 yaşındaki eşi İrem Evren’i 8 el ateş ederek öldüren katil zanlısı koca Ferhat Evren, hakim karşısına çıktı. Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında sanık hakkında “tasarlayarak eşini kasten öldürmekten” ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Kaynanası Hanım Gökgöz’ün sık sık eşinin kendisini aldattığını söylediğini, uzun süre bu sözlere inanmadığını, olay günü ise eşi ile arasında geçen bir konuşma kaydını kendisine attığını söyleyen Ferhat Evren, “Eşime mesajı sordum. Bana silah doğrulttu. Başkası ile ilişkisi olduğunu söyledi. Eşimin üzerine atladım. O dakikadan sonra olanları hatırlamıyorum” diyerek kendini savundu.

Duruşmada zaman zaman ağlayan sanık, “Eşimle aramı kaynanam bozdu. Sürekli eşimin beni aldattığını söyledi. Eşim evimizden çok annesiyle vakit geçiriyordu. Annesinin dolduruşuna gelerek benden şikâyetçi oldu. Ne zaman aramızı düzeltsem annesi araya girip yeniden aramızı açıyordu” diye konuştu.

Anne Hanım Gökgöz ise, mahkemede sık sık tehdit edildiğini, şiddete maruz kaldığını ileri sürdü. Gökgöz, “Kuzumu susturdular. Telefonda yaptıkları tehditler kayıtlıydı. Onları savcılığa verecekti” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan sanık avukatları, Hanım Gökgöz hakkında “cinayete azmettirme” suçlaması ile Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.