Emniyet’ten bu etkinlikler için uyarı – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Emniyet’ten bu etkinlikler için uyarı

Emniyet’ten bu etkinlikler için uyarı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2017 Çarşamba - 10:34Güncelleme: 17 Mayıs 2017 Çarşamba - 10:34
Emniyet’ten bu etkinlikler için uyarı

Denizli Emniyet Müdürlüğü, düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması gibi etkinlikler öncesinde izin alınması gerektiği konusunda anımsatmada bulunarak, buna uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı uyarında bulundu.

Denizli Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, mevsim şartlarının da uygun olması dolayısıyla düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması gibi etkinliklerin yaz aylarında daha çok açık alanlarda gerçekleştirildiğine işaret edilerek, şöyle denildi:

“Açık alanlarda yapılan kutlamalar sırasında silah ve patlayıcı maddelerin kullanılması, konvoy yapmak suretiyle gürültü, trafiğin tehlikeye düşürülmesi ve çevreye rahatsızlık verilmesi gibi olaylar sıklıkla meydana gelmektedir. Kutlamalar sırasında meydana gelen bu tür olaylar vatandaşlarımız arasında korku, panik ve tedirginliğe yol açtığı gibi, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan üzücü olaylara da sebebiyet vermektedir.

Haberin DevamıReklam




Düğün, nişan, asker uğurlamaları gibi kutlama yapacak vatandaşlarımızın daha önceden muhakkak surette bağlı bulundukları polis merkezi amirliklerine giderek müracaatta bulunmaları ve tanzim edilecek bu tür kutlamalarda uyulması gereken kurallarla ilgili (silah, havai fişek, patlayıcı madde atmamak ve attırmamak, gürültü yapmama, çevreyi rahatsız etmemek, trafik düzenini bozucu hareketlerden kaçınmak vb.) tebligatı imzalamaları gerekmektedir.

Bununla birlikte, yapılan bu tür etkinlikler çerçevesinde yürürlükteki mevzuata aykırı davranışlar tespit edildiğinde, adli ve idari yönden işlem tesis edileceğinin bilinmesi gerekmektedir. Sevinç anlarının üzüntü anlarına dönüşmemesi için tüm halkımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inancımız tamdır.”