Ege’yi dolandırdılar, Denizli’de yakalandılar – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Ege’yi dolandırdılar, Denizli’de yakalandılar

Ege’yi dolandırdılar, Denizli’de yakalandılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mayıs 2019 Cuma - 15:21Güncelleme: 31 Mayıs 2019 Cuma - 15:21
Ege’yi dolandırdılar, Denizli’de yakalandılar

Ege illerinde, GSM şirketlerinin adını kullanarak 17 dolandırıcılık olayına karışan 8 kişi, jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Şebekenin kullandığı yöntem ise, duyanlara “Bunlar şeytana bile pabucunu ters giydirir” dedirtti.

Organize suç örgütü kuran 8 kişi, dolandırıcılıkta Ege illerini kasıp kavurdu. GSM şirketleri Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’dan geldiklerini söyleyip, “Arazinize baz istasyonu kuracağız. Ancak vergisini vermeniz gerekiyor” diyen şebeke üyeleri, bu yöntemle Denizli’de 4, Manisa’da 4, Uşak’ta 2, Isparta’da 2, Afyonkarahisar’da 2, Muğla’da 2 ve Aydın’da 1 olmak üzere toplam 17 dolandırıcılık olayını gerçekleştirdi.

Son günlerde dolandırıcılık faaliyetlerini Tavas ve Kale ilçelerinde yoğunlaştıran şebeke elemanlarıyla ilgili gelen bilgileri değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı, operasyon için düğmeye bastı. Ekipler, sahte plakalı araç kullanan 8 kişiyi gerçekleştirilen operasyonla yakaladı.

Bu kişilerle birlikte sahte plaka, GSM şirketlerine ait sahte görevli belgesi, 16 sahte kiralama sözleşmesi, sahte yetkilendirme belgesi, matkap, 24 kaşe, başkalarına ait 122 kimlik fotokopisi ve kartvizitler ele geçirildi.

Gözaltına alınan 8 kişi, suç örgütü kurmak, yönetmek ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından Tavas Adliyesi’ne sevk edildi.