Eş katili, tanığı gördü, kendini yerden yere attı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Eş katili, tanığı gördü, kendini yerden...

Eş katili, tanığı gördü, kendini yerden yere attı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Haziran 2023 Cuma - 13:47Güncelleme: 23 Haziran 2023 Cuma - 13:47
Eş katili, tanığı gördü, kendini yerden yere attı

Denizli'de, yeni doğan bebeğinin 18 yaşındaki annesini 8 kurşunla öldüren eş katili, beraatini isterken, mahkeme salona çağrılan bir tanığı görünce kendini yerden yere attı.

Merkezefendi ilçesine bağlı Aşağışamlı Mahallesi Kurtuluş Sokak'ta 7 Haziran 2022’de meydana gelen olayda Ferhat Evren (27), bir aylık bebeğinin annesi olan 18 yaşındaki İrem Evren'i 8 el ateş ederek öldürdü.

Olay sonrası kaçıp kayıplara karışan koca, 40 gün sonra jandarma tarafından ikna edilerek teslim oldu. İfadesi sonrası komandolar eşliğinde çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edilen kocanın, “Katil kaynanam, ben değilim. Neden öldürdüğümü kaynanama sorun” sözleri merak uyandırmıştı.

Olayın ardından savcının hazırladığı iddianame tamamlandı. Otopsi raporuna göre vücutta 8 el kurşunun olduğu iddianamede yer alırken, tutuklu sanık Ferhat Evren hakkında “Eşe karşı kasten öldürme suçundan” ağırlaştırılmış müebbetle dava açıldı. Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına avukatlar, sanık Ferhat Evren, aile yakınları ve 15’e yakın tanık katıldı.

Mahkeme salonunda zaman zaman gerginlik yaşanırken, Ferhat Evren, kaynanasının kendisini tahrik edip kızının nasıl aldattığını söylediğini ve ilk önce karısının kendisine silah doğrulttuğunu, gerisini hatırlamadığını öne sürdü.

Tanıkların dinlenmesine geçildiği sırada Ferhat Evren, salona davet edilen tanıklardan birisini karşısında görünce kendisini yerden yere attı. Tanığın konuşmasını engellemeye çalıştığı iddia eden Evren, güçlükle sakinleştirildi. Ortamın bir anda hareketlenmesinin ardından hakim, tarafları ve tanıkları farklı yerlere ayırdı.

Davada suç aleti olan silahın halen daha bulunmadığına yer verilirken, İrem Evren’in annesi ise katilin en ağır ceza almasını istedi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, ilave delillerin toplanması için davayı erteledi.

DENİZLİ (İHA)