Dolandırıcılık operasyonunda 51 kişi yakalandı – D20Haber
27.05.2024, Pazartesi
13 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Dolandırıcılık operasyonunda 51 kişi yakalandı

Dolandırıcılık operasyonunda 51 kişi yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Mayıs 2024 Pazartesi - 08:47Güncelleme: 6 Mayıs 2024 Pazartesi - 08:47
Dolandırıcılık operasyonunda 51 kişi yakalandı

İlan verip, yüksek kazançlı yatırım, kiralık villa ve araç vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran ve 62 milyon liralık para hareketliliğine ulaşan 51 şüpheli, Denizli ile birlikte 19 ilde düzenlenen operasyon ile yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca Denizli, Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da “Sibergöz-38” operasyonu düzenlendiğini bildirdi.

Haberin DevamıReklam




Dolandırıcılık suçuna yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, internet sitelerinde sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle haksız kazanç elde eden 51 şüphelinin yakalandığını açıklayan Yerlikaya, ilk belirlemelere göre şüphelilerin hesaplarında 62 milyon lira para hareketliliği olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konulduğunu belirten Yerlikaya, “Siber vatanda sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.