Ucuza sterlin almak isterken dolandırıcılara 60 bin dolar ve Euro kaptırdı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Ucuza sterlin almak isterken dolandırıcılara 60...

Ucuza sterlin almak isterken dolandırıcılara 60 bin dolar ve Euro kaptırdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Kasım 2021 Perşembe - 14:31Güncelleme: 18 Kasım 2021 Perşembe - 15:11
Ucuza sterlin almak isterken dolandırıcılara 60 bin dolar ve Euro kaptırdı

Muğla’da, ucuz fiyatla İngiliz Sterlini almak isteyen kişi, dolandırıcıların tuzağına düşerek, elindeki 30 bin dolar ile 30 bin Euro’yu kaptırdı. Olaya karışan 4 şüpheli Denizli’de yakalandı.

Olay, Menteşe ilçesinin Gülağzı Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Denizli'de yaşayan A.R.Y., Almanya'daki kızı aracılığı ile M.U. isimli şahısla tanıştı. Ardından M.U.’nun tanıdığı bir kişideki 325 bin sterlini 30 bin dolar ve 30 bin euro karşılığında almak için anlaştı.

Parayı teslim almak için A.R.Y., bağlantı kurmasını sağladığı M.U. ile birlikte Gülağzı Mahallesi’ne gitti ve yanlarına gelen kişiye 30 bin dolar ve 30 bin Euro'yu verdi. Ancak, sterlinleri getireceğini söyleyerek yanlarından ayrılan kişi geri dönmedi. Yarım saat sonra da M.U. da yanından ayrıldı. Verilen sözün yerine getirilmemesi üzerine jandarmaya giderek şikayetçi oldu.

ŞÜPHELİLERİ DENİZLİ'DE YAKALANDI

Menteşe Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından çalışma başlatıldı. M.U. isimli şahsın olaydan iki gün önce Denizli'den araç kiraladığı belirlendi. Kiralık aracı teslim için gidince de S.T. ve beraberindeki Ş.T. ile S.S. isimli şüpheliler yakalandı. Takibine devam edilen şüpheli M.U. isimli şahıs ise Pamukkale ilçesinde yakalandı.

Gözaltına alınan 4 şüpheli Muğla'ya götürüldü.

MUĞLA (İHA)