Depremzedeleri konteyner satma vaadiyle dolandıran 14 kişi tutuklandı – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Depremzedeleri konteyner satma vaadiyle dolandıran 14...

Depremzedeleri konteyner satma vaadiyle dolandıran 14 kişi tutuklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Temmuz 2023 Cuma - 21:30Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma - 21:32
Depremzedeleri konteyner satma vaadiyle dolandıran 14 kişi tutuklandı

Denizli’nin de aralarında bulunduğu Aydın merkezli 3 ilde, internetten konteyner ve prefabrik ev satışı ilanıyla çoğunluğu depremzede olan vatandaşları dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen konteyner dolandırıcılığı soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Aydın, Denizli ve İzmir'de gözaltına aldığı 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 4'ü emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 14 şüpheli de tutuklandı.

OLAY

Aydın, Denizli ve İzmir'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 18 kişi gözaltına alınmıştı. Yapılan aramalarda, 1 pompalı tüfek, 2 tabanca ele geçirilmiş, dijital materyallere el konulmuştu.

Şüphelilerin, İncirliova ilçesinde kurdukları paravan şirket aracılığıyla sosyal medya ve internet üzerinden sahte konteyner ve prefabrik ev satışı ilanı paylaştığı, mağdurlardan banka hesapları üzerinden para alarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenmiş, dolandırılan kişilerin çoğunun depremzede olduğu öğrenilmişti. (AA)

Haber etiketleri