Denizli’ye şehit ateşi düştü – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli’ye şehit ateşi düştü

Denizli’ye şehit ateşi düştü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Temmuz 2019 Pazartesi - 00:54Güncelleme: 17 Haziran 2021 Perşembe - 12:20
Denizli’ye şehit ateşi düştü

Hakkari’de düzenlenen operasyonda şehit düşen üç askerden birisinin Denizlili olduğu öğrenildi. Şehit Astsubay 27 yaşındaki Cengiz Tokur’un 10 gün önce evlendiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hakkari merkez kırsalında devam eden ve 3 teröristin etkisiz hale getirildiği iç güvenlik operasyonunda 1 jandarma teğmen, 1 jandarma astsubay, 1 jandarma uzman çavuş olmak üzere 3 personelin şehit olduğu, 1 jandarma astsubay çavuşun da yaralandığı belirtildi.

ASTSUBAY CENGİZ TOKUR'UN ŞEHADET HABERİ AİLESİNE ULAŞTI

Operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Cengiz Tokur'un İzmir'de yaşayan ailesine şehadet haberi ulaştı. Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar Mahallesi'ndeki eve giden yetkililer, anne Züleyha ve baba Mehmet Tokur'a oğullarının şehadet haberini verdi.

Haberin duyulması üzerine şehidin komşuları ve yakınları, Tokur'un babaevine gelerek aileye başsağlığı diledi. Şehidin ailesinin evi ve sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehidin 3 kardeş olduğu, 10 gün önce evlendiği, ağabeyinin de Eskişehir'de astsubay olarak görev yaptığı, ailenin Çal’ın Yukarıseyit Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.