Polisten mali suç örgütlerine operasyon: 302 kişi yakalandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Polisten mali suç örgütlerine operasyon: 302...

Polisten mali suç örgütlerine operasyon: 302 kişi yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Aralık 2023 Çarşamba - 08:32Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba - 08:34
Polisten mali suç örgütlerine operasyon: 302 kişi yakalandı

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 63 ilde, mali suç örgütlerine yönelik eş zamanlı “Kafes-22” operasyonu düzenlendi. Operasyon neticesinde 302 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarına yönelik “Kafes-22” operasyonu gerçekleştirildi.

Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova ve Zonguldak’ta eş zamanlı yapılan operasyonlarda 302 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda 18 ruhsatsız silah, 64 adet sahte ustalık/kalfalık belgesi, 23 adet sahte çürük ve engelli raporu, 479 adet başka şahıslar adına düzenlenmiş SİM Kart, çok sayıda çek, senet ve belgelerle, 396 adet basılmış ve basıma hazır sahte plaka ele geçirildi. Sahte plaka basımı yapılan bir atölyenin de deşifre edildiği belirtildi.

Operasyonla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Terör ve iş birlikçileriyle, tefecilerle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle, kartellerle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.