Kimlik bilgileri çalındı, hayatı karardı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Kimlik bilgileri çalındı, hayatı karardı

Kimlik bilgileri çalındı, hayatı karardı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ekim 2022 Perşembe - 15:27Güncelleme: 20 Ekim 2022 Perşembe - 22:00
Kimlik bilgileri çalındı, hayatı karardı

Denizli’de inşaat ve emlak sektöründe faaliyet gösteren Filiz Hammal’ın çalınan kimlik bilgileri nedeniyle hayatı karardı. Dolandırıcılar tarafından adına çeşitli bankalarda hesap açtırılıp, kredi çekildiğini ve kredi kartı alındığını söyleyen Hammal, “Mağdurum, iki aydır bir karakoldan diğerine, bir banka şubesinden ötekine gidiyorum” dedi.

Son dönemde sıkça haberlere konu olan kimlik bilgilerinin çalınması olayı Denizli’de de Filiz Hammal’ın başına geldi. İnşaat ve emlak sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten Hammal, adına hesap açılmasından, kredi çekilmesinden dolayı iki aydır kendi işini yapamaz duruma geldiğini söyledi.

“İMZAM OLMADAN HESAPLAR AÇILIYOR”

TC kimlik numarası ile kimlik bilgilerinin kötü niyetli kişilerce elde edildiğini ve bundan sonrasının hayatını kabusa çevirdiğini anlatan Hammal, “Adıma muhtelif bankalardan imzam olmadan hesaplar açılmakta, kredi talepleri ve kredi kartı çıkarılması gibi işlemler yapılmaktadır. Banka ATM’lerinden TC numaram ile giriş yapılarak adresim, e-posta adresim ve telefon numaram değiştirilmektedir. Bankadan adıma gelen kredi kartını alarak kullanmaya çalışmışlardır” dedi.

“50 BİN LİRALIK KREDİYİ SON ANDA DURDURDUM”

Adına yapılan işlemlerle ilgili düzeltme yaptığını, ancak devamında dolandırıcıların yeniden düzenleme gerçekleştirdiğini anlatan Hammal, “Mağdurum… İki aydır sürekli bu olayla uğraşıyorum. Bir karakoldan diğerine, bir banka şubesinden ötekine gidiyorum. En son adıma bilgim olmadan onaylanmak üzere olan 50 bin liralık krediyi durdurdum. 15 bin lira limitli kredi kartı çıkartmışlar, onu iptal ettirdim. Bunları yapmak kolay olmuyor. Ben iptal ettiriyorum, adres değiştiriyorum, bilgilerimi yeniliyorum, onlar yeniden düzenleme yapıyor” diye konuştu.

“BANKALARDAN DA ŞİKAYETÇİYİM”

Adına yapılan işlemlerden haberdar olduktan sonra şikayetçi olduğunu ve Denizli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şubesinde ifade verdiğini, soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Hammal, “Bankaların güvenlik önlemi almaksızın sırf kimlik bilgilerimi elde eden herhangi bir kişinin talebi, kimlik tespiti ve imza alınmaksızın hesap açmaları, kredi başvurusu almaları veya kredi vermeleri, kredi kartı alıp kullanıma açmaları hatalıdır. Bankaların yaptıkları hatalı işlemlerden ben mağdur duruma düşüyorum. Güvenlik önlemi almadan dolandırıcı kişilerin beyanlarına göre kimliğim ve imzam olmadan adıma işlem yapan tüm bankalardan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.