Uyuşturucu operasyonunda 5’i yabancı uyruklu 7 kişi yakalandı – D20Haber
17.06.2024, Pazartesi
22 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Uyuşturucu operasyonunda 5’i yabancı uyruklu 7...

Uyuşturucu operasyonunda 5’i yabancı uyruklu 7 kişi yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Temmuz 2018 Salı - 13:00Güncelleme: 17 Temmuz 2018 Salı - 13:00
Uyuşturucu operasyonunda 5’i yabancı uyruklu 7 kişi yakalandı

Denizli’de, polisin gerçekleştirdiği 2 ayrı uyuşturucu operasyonunda 2’si Afgan, 3’ü İran uyruklu olmak üzere toplam 7 kişi yakalandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü, zehir tacirlerine göz açtırmayan operasyonlarını sürdürüyor. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı gün düzenlenen 2 ayrı operasyonda uyuşturucu satıcıları ile bağlantılarını deşifre etti.

Operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen R.T. ile beraberindeki kadın işbirlikçisi E.G, 10 Temmuz sabahı Afganistan uyruklu suç ortaklarından satmak üzere uyuşturucu madde temin ettikleri sırada suçüstü yakalandı.

Kullandıkları kiralık araçlar ve üçüncü şahıslar adına kayıtlı telefon hatları ile Denizli’nin farklı bölgelerinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şüphelilerden farklı zamanlarda uyuşturucu madde satın alan 10 kişi soruşturmaya dahil edildi.
Uyuşturucu madde sattıkları kullanıcıların polise yakalanmaları durumunda kendilerini ifşa edeceğinden çekinen, bu nedenle de yalnızca daha önceden tanıdıkları referanslı şahıslara uyuşturucu madde satan 2’si Afgan uyruklu 4 şüpheli yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen bu kişiler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Haberin DevamıReklam




3 İRANLI YAKALANDI

Bir başka operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yapan 3 İranlı yakalanarak gözaltına alındı. Antalya yolu üzerinde yakalanan İran uyruklu şüpheliler ve önceki tarihlerde şebekeyle bağlantılı olarak uyuşturucu madde satarken yakalanıp tutuklanan, halen cezaevindeki E.Y.’den uyuşturucu madde temin eden 12 kullanıcı hakkında da işlem yapıldı. Yaklaşık 4 ay sürdürülen çalışmayla toplam 122 gram metamfetamin ele geçirildi.

12 GÜNDE 33 KİŞİ YAKALANDI

Öte yandan, Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 4-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarda uyuşturucu madde suçlarına karışan 33 kişinin yakalandığı, adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 5’i yabancı uyruklu 11 şüpheli tutuklandığı açıklandı.

Bu kişilerden 102 gram metamfetamin, 57 gram esrar, 35 gram eroin, 11 uyuşturucu hap, 13 gram skunk, 5 adet LSD ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 4 bin 30 lira paraya el konulduğu bildirildi.