Üç milyon liralık uyuşturucuyla yakalandı, işte o anlar – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Üç milyon liralık uyuşturucuyla yakalandı, işte...

Üç milyon liralık uyuşturucuyla yakalandı, işte o anlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Eylül 2021 Pazartesi - 14:19Güncelleme: 6 Eylül 2021 Pazartesi - 16:46
Üç milyon liralık uyuşturucuyla yakalandı, işte o anlar

Denizli’de, yonca balyaları arasında taşıdığı piyasa değeri 3 milyon lira olan kubar esrarla yakalanan zehir taciri tutuklandı. Uyuşturucu tacirinin yakalanma anları saniye saniye görüntülendi.

• Denizli’de 285 kilo kubar esrar ele geçirildi

Burdur’un Gölhisar ilçesinde çiftçilik yapan A.B.’nin esrar yetiştirdiği ve hasadın ardından uyuşturucu maddeyi Denizli’de piyasaya sürmeye hazırlandığı bilgisine ulaşan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüpheliyi takibe aldı. A.B.’yi 2 ay boyunca adım adım takip eden narkotik timler, kenevirlerin hasadını yapan şüphelinin satışa hazır hale getirdiği uyuşturucuyu Acıpayam ilçesine getirmek üzere kamyonete yüklemesinin ardından operasyon için düğmeye bastı.

SULAMA KANALI KIYISINDA YAKALANDI

Takip edildiğinden habersiz olan A.B., 10 çuval içerisine doldurduğu 285 kilo kubar esrarı, kamyonetin kasasındaki yonca balyalarının arasına gizleyerek yola çıktı. Havadan drone desteğiyle de takip edilen kamyonet, Acıpayam ilçesi girişinde önlem alan jandarma ekiplerinin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Ana yolda çıkarak tarlaların arasından kaçamaya devam eden zehir taciri, Yumrutaş Mahallesi yakınlarındaki bir sulama kanalı kenarında kıstırılarak durduruldu.

PİYASA DEĞERİ 3 MİLYON LİRA

Yakalanan şüpheli, “Hayır, bırakın beni. Ben ne yaptım. Rahat bırakın” diye bağırmaya başladı. Ancak, narkotik köpeği “Manşet” yardımıyla kamyonette yapılan aramada, yonca balyaları altına gizlenmiş 10 ayrı çuval içerisinde toplam 285 kilo kubar bulundu.

Piyasa değeri yaklaşık 3 milyon lira olan kubar esrarı piyasaya süremeden yakalanan A.B., “uyuşturucu ticareti ve yasa dışı ekim” suçundan adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

DENİZLİ (İHA)