Katliam gibi kazaya yol açan sürücüden ‘direksiyon kilitlendi’ iddiası – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Katliam gibi kazaya yol açan sürücüden...

Katliam gibi kazaya yol açan sürücüden ‘direksiyon kilitlendi’ iddiası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Eylül 2023 Cumartesi - 13:28Güncelleme: 2 Eylül 2023 Cumartesi - 13:32
Katliam gibi kazaya yol açan sürücüden ‘direksiyon kilitlendi’ iddiası

Denizli’de 6 kişinin öldüğü, 42 kişinin yaralandığı katliam gibi kazaya neden olan TIR sürücüsü, kendini “direksiyon kilitlendi” iddiasıyla savundu.

• TIKLAYIN | Kamyon ile otobüs çarpıştı: 6 ölü, çok sayıda yaralı

• TIKLAYIN | Başsavcılık açıkladı: 6 kişinin öldüğü kazada 42 kişi yaralandı

• TIKLAYIN | Düğün mutluluğuna ölüm acısı karıştı

Trafik faciasının yaşandığı kazadan yaralı olarak kurtulan TIR sürücüsü B.A.’nın ilk ifadesi ortaya çıktı. Sağlık ekibi tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan B.A.’nın jandarmaya verdiği ifadede, kazanın aracının direksiyonunun kitlenmesi sonucu meydana geldiğini söylediği öğrenildi.

Öte yandan, 6 kişinin öldüğü ve 42 kişinin yaralandığı kazayı duyanlar Denizli’ye koştu. Kayseri’ye düğüne gitmek üzere uğurladıkları yakınlarından aldıkları kaza haberiyle şoke olanlar, bilgi alabilmek için hastanelere geldi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Çağrı Şaşal, "Gece geç saatlerde otobüs seyir halindeyken, karşı şeritten gelen tır bariyerleri aşarak çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle otobüs sürükleniyor ve 6 canımız gidiyor. Ölenlerden bir tanesi yengem ve diğer yakınlarım vardı. Hepimizin başı sağolsun. İzmir'den Kayseri'ye düğüne gidiyorlardı. Denizli çıkışında maalesef acı kaza oldu" dedi.

Denizli - Ankara karayolunun Honaz ilçesi Dereçiftlik Mahallesi geçişinde saat 03.50’de B.A.’nın kullandığı 34 DZP 704 çekici ve 06 CJE 049 dorse plakalı TIR, bariyerleri aşarak karşı şeritte seyir halinde olan İ.S'nin kullandığı 48 E 4505 plakalı otobüse çarpmıştı.

DENİZLİ (İHA)