Şebnem Şirin cinayetinin iddianamesi hazırlandı – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Şebnem Şirin cinayetinin iddianamesi hazırlandı

Şebnem Şirin cinayetinin iddianamesi hazırlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Şubat 2022 Çarşamba - 11:54Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba - 16:30
Şebnem Şirin cinayetinin iddianamesi hazırlandı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, kız arkadaşı Şebnem Şirin’i bıçaklayarak öldüren Furkan Zıbıncı hakkında iddianame hazırlandı. Katil zanlısı hakkında, “canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi.

• Genç kız evinde boğazından bıçaklanarak öldürüldü

Genç gıda mühendisi Şebnem Şirin’in 27 Ekim 2021’de ilçenin Kınıklı Mahallesi’ndeki bir apartta öldürülmesi olayıyla ilgili iddianame hazırlanarak, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. İddianamede olay günü yaşananlara ilişkin detaylara yer verildi, cinayetin planlayarak işlendiği öne sürüldü.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sabah 06:00 sıralarında yaşanan olayın ardından Zıbıncı’nın apartı koşarak terk ettiği belirtildi. Zanlının kaçışına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri iddianame eklerinde yer aldı. Olay yerinde bulunan bıçakta ise parmak izine rastlanmadı. Zanlının 0.10 promil alkollü olduğu fakat uyuşturucu kullandığına dair bir ize rastlanmadığı da dosyada yer aldı.

CEP TELEFONUNDA NOTLAR

Zıbıncı’nın cep telefonunda yapılan incelemede, “Sevdiklerim haklarını helal etsinler. Asla kötü niyetli bir şey yapmadım. Annem ve kardeşim bensiz başarırsınız. Sevdiğim kız Şebnem şu anda yanımda uyumakta ve onunla beraber yolun sonu. Bu belki kadın cinayeti olarak geçecek ama bazı şeyler dışarıdan gözüktüğü gibi durmuyor. Bilmediğiniz onca şey var ama bunu asla öğrenemeyeceksiniz. Artık yokuz. Hakkınızı helal edin. Ben zaten bu hayatta bir boşluktum. Zamanla siz de alışırsınız. Hadi eyvallah" yazılı olduğu notlarına rastlandı. Sanık polis ifadesinde Şebnem Şirin’in kendisine saldırdığını idda etti.

“BABA BAŞIM DERTTE” DEMİŞ

İddianamede, baba İsmail Zıbıncı’nın oğlunun kendisini arayarak cinayeti söylediği bilgisine yer verildi. Baba Zıbıncı, ifadesinde kendisini arayan oğlunun, “Baba başım dertte. Çabuk gel. Konuşmamız lazım, kız arkadaşımı öldürdüm' dedi. Yanına gittiğimde ise, 'Kız arkadaşını öldürdüm, şu an apartta. Beni buralardan götür, kurtar’ diyerek yardım istedi. Aparta baktığımızda kanlar içinde bir kadın görüp 112'yi aradık" diye konuştuğu kaydedildi.

TANIK İFADELERİNE DE YER VERİLDİ

Olay sırasında binada bulunan yabancı uyruklu bir tanık saat 03:00 sıralarında bağrışma sesleri duyduğunu, bir kadın çığlığının işitmesinin ardından seslerin kesildiğini ifade etti.

Bir başka tanık ise, genç kızın katil zanlısından ayrılmak istediğini, fakat zarar görmekten korktuğu için ayrılamadığını ifade etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Savcılık iddianamesinde, sanığın psikopatik davranışlarda bulunduğuna dikkat çekildi. Bileklerini keserek genç kıza fotoğraflarını attığı ve cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediği iddia edildi. Savcılık cinayetin planlanarak işlendiğini belirtirken, sanığın cep telefonunda genç kızı öldüreceğine dair notları delil olarak sundu.

Savcılık iddianamesinde, sanığın genç kıza uyurken saldırdığı, defalarca vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladığı bilgisine de yer verildi. Cinayeti tasarlanmış olarak değerlendiren savcılık, Furkan Zıbıncı hakkında “beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan” ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

OLAY

Türkiye gündemine oturan olay, Kınıklı Mahallesi 6071 sokaktaki bir apart dairesinde meydana gelmişti. Şebnem Şirin, apart dairesinde defalarca bıçaklanarak öldürülmüş, cinayetle ilgili erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı tutuklanmıştı.