Patlamanın nedeni belli oldu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Patlamanın nedeni belli oldu

Patlamanın nedeni belli oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2019 Pazartesi - 16:07Güncelleme: 30 Aralık 2019 Pazartesi - 16:07
Patlamanın nedeni belli oldu

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki bir apartmanda meydana gelen patlamanın nedeni belli oldu. Patlamaya doğal gaz kaçağının yol açtığı bildirildi.

İlçenin Zeytinköy Mahallesi 4095 Sokak’taki 4 katlı apartmanın ikinci katında yaşanan patlamaya ilk belirlemelere göre, “Kullanıcı hatası nedeniyle tesisatta doğal gaz kaçağı meydana geldiği, gaz birikmesiyle de patlamanın yaşandığı” bildirildi.

YARALI SAYISI 6’YA YÜKSELDİ

Patlamanın etkisiyle duvarların yıkıldığı, camların kırıldığı ve eşyaların savrulduğu patlamada yaralı sayısının 6’ya yükseldiği bildirildi. Yaralanan İran uyruklu Nastaran Mohammadi (37), Reza Matoori Alizad, Yousef Ranmanae Sevigihiazar (38) ile Melike Hoşgören (23), Funda Bürüç (24), Şekip Karakuş (22) kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Patlama sonrası ikinci kattan atlayan Reza Matoori Alizad'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

 

“YILDIRIM DÜŞTÜ ZANNETTİK”

Aynı apartmanda yaşayan Kadir Suseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlama sonrası evde yangın çıktığını söyledi. Önce yıldırım düştüğünü zannettiklerini anlatan Suseven, "Evdekilerden biri aşağıya atlamıştı. İtfaiye müdahale etti ve apartman sakinleri tahliye edildi" dedi

Ahmet Yeşil de patlamanın etrafı aydınlattığını dile getirdi. Bağırışmalar üzerine dışarıya çıktığını ve evin duvarlarının yıkıldığını gördüğünü anlatan Yeşil, "Hemen ambulansı aradım, zaman kaybetmeden apartmanın doğal gaz ve elektrik tesisatını kapattım. Ucuz atlattık" ifadelerini kullandı.