Denizli’deki ölümlü Traktör kazalarına ‘Üçgen Reflektör’lü önlem – D20Haber
20.05.2024, Pazartesi
19 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli’deki ölümlü Traktör kazalarına ‘Üçgen Reflektör’lü...

Denizli’deki ölümlü Traktör kazalarına ‘Üçgen Reflektör’lü önlem

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2017 Salı - 18:36Güncelleme: 17 Ekim 2017 Salı - 18:36
Denizli’deki ölümlü Traktör kazalarına ‘Üçgen Reflektör’lü önlem

Çivril'de son zamanlarda artan ölümlü traktör kazalarını önlemek amacıyla Denizli Jandarma Trafik ekipleri harekete geçti. Çivril İlçesi'nde başlatılan "Üçgen Reflektör" uygulaması ile bundan böyle ilçe genelinde ışıklandırma donanımı eksik olan traktörler trafiğe çıkamayacak.

Çivril-Dinar Karayolu’nda geçtiğimiz hafta saat 22:00 sıralarında otomobiliyle seyehat eden bir aile kaza yapmış, aynı aileden 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralanmıştı. Kazaya römorkunda üçgen reflektör olmayan bir traktörün neden olduğu anlaşılmıştı.Aynı yolda, gece karanlığında önünde giden römorklu traktörü göremeyen başka araçların da kazaya karışması nedeniyle hareke geçen jandarma trafik ekipleri ‘Üçgen Reflektör Takma’ projesi başlattı.

Haberin DevamıReklam




Denizli Jandarma Trafik Tim’leri bundan böyle, römorkunda standartlara uygun reflektörü olmayan, traktörünün ışık donanımı çalışmayan, traktöründe sarı çakar lamba olarak tabir edilen, yanıp sönen, sarı uyarı lambası bulunmayan araçları karayoluna çıkarmayacak ve tespit edilen tratörlere para cezası kesecek.

Yaklaşık 8.000 traktörün tescilli olduğu Çivril ilçesinde başlatılacak projenin tüm ilçelere yaygınlaştırılacağı, kuralan Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’nun da katılacağı uygulamaların gece gündüz sürdürüleceği, proje amacının traktörlerin karayolunda sebep olduğu kazaları azaltmak olduğu belirtildi.