Market cinayetinde sanıklar hakkında müebbet hapis cezası istendi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Market cinayetinde sanıklar hakkında müebbet hapis...

Market cinayetinde sanıklar hakkında müebbet hapis cezası istendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ocak 2024 Cumartesi - 16:35Güncelleme: 6 Ocak 2024 Cumartesi - 16:36
Market cinayetinde sanıklar hakkında müebbet hapis cezası istendi

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, bir marketi arkadaşlarıyla basan ve pompalı tüfekle ateş açarak 28 yaşındaki Merve Acar'ın ölümüne neden olan Yusuf Söylemez'in de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında iddianame hazırlandı. Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilerek açılan davada, 6 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis, ayrıca 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kayıhan Mahallesi'nde geçen yıl meydana gelen olaya ilişkin iddianamede, amca çocukları Yusuf (26) ile Hasan Söylemez'in (25) sosyal medyada başlayan tartışmalarının buluştukları parkta kavgaya dönüştüğü belirtildi.

Kavgada Yusuf Söylemez'in kız arkadaşı Buse K'nin (20) çantasında bulunan pompalı tüfeği alıp kovaladığı kuzeni Hasan Söylemez'in parka yaklaşık 200 metre mesafedeki markete sığındığı bildirildi.

Arkadaşlarıyla markete giden Yusuf Söylemez'in kuzenine doğru ateş ederek onu yaraladığı, Merve Acar'ı da öldürdüğü kaydedildi.

Yusuf Söylemez ve arkadaşlarının, başkalarının zarar görebileceğini bildikleri halde birbirlerine engel olmaya çalışmadıkları, fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri iddianamede vurgulandı.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede Yusuf Söylemez'in yanı sıra arkadaşları Buse K, Emircan U. (20), Muhammet S. (20), Furkan A. (19), İsmail B. (21) ve Tolga G. (18) hakkında "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Yusuf Söylemez ile 6 sanığın, Hasan Söylemez'e karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 9'ar yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Olayda yaralanan Hasan Söylemez hakkında Yusuf Söylemez'e karşı "hakaret ve basit yaralama"dan ceza talep edildi.

Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame kapsamında açılan davanın görülmesine 8 Mart'ta başlanacak.

CİNAYET GÜVENLİK KAMERASINA YANSIMIŞTI

Kayıhan Mahallesi’nde 20 Ağustos'ta arkadaşlarıyla markete gelen Yusuf Söylemez, pompalı tüfekle ateş açmış, olayda Merve Acar ile Hasan Söylemez'i yaralamış, Acar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olay anı, iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedilmişti. Gözaltına alınan 7 şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.