Öldürdüğü eşini sadık olmamakla suçladı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Öldürdüğü eşini sadık olmamakla suçladı

Öldürdüğü eşini sadık olmamakla suçladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Eylül 2023 Cumartesi - 09:55Güncelleme: 30 Eylül 2023 Cumartesi - 09:55
Öldürdüğü eşini sadık olmamakla suçladı

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde, 9 ay önce hemşire eşi Hülya Tortop’u çocuklarının gözü önünde 11 yerinden bıçaklayarak öldüren sanık, duruşmada, eşinin kendisine sadık olmadığı ve anne olarak yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyleyerek savundu.

Bahçelievler Mahallesi'nde 17 Aralık 2022’de meydana gelen olayda, hemşire eşi Hülya Tortop’u başında soda şişesi kırıp, daha sonra 11 yerinden bıçaklayarak katleden Murat Tortop’un yargılamasına devam edildi.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü celsesi yapıldı. Savunma avukatının, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle mazeret bildirerek katılmadığı duruşmada tanıklar dinlendi. Bir tanık, çiftin ortak çocuklarının kendisine anlattıklarını mahkeme heyetine aktardı. Tanık ifadesinde, çocukların anlattıklarına göre; sanık babanın çocuklara karşı da şiddet uyguladığını, ayrıca annelerine de fiziksel saldırıda bulunduğunu söylediklerini söyledi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Sanık Murat Tortop ise suçlamaları kabul etmeyerek, eşi Hülya Tortop’un alkol ve uyuşturucu kullandığı, kendisine sadık olmadığı ve anne olarak yükümlülüklerini yerine getirmediği yönündeki ifadesini tekrarladı.

TUTUKLUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, uyuşturucu ve alkol kullandığı ileri sürülen Hülya Tortop’un olay tarihinden önce işe geç gelme veya benzeri sebeplerle hakkında bir disiplin soruşturması geçirip geçirmediğine ilişkin Denizli Devlet Hastanesi’ne yazı yazılmasına, sanığın tutukluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 23 Kasım’a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Bahçelievler Mahallesi’nde 17 Aralık 2022’de meydana gelen olayda Hemşire Hülya Tortop, iki kez uzaklaştırma kararı aldırdığı kocası murat Tortop tarafından çocuklarının gözü önünde bıçaklanarak öldürülmüş, sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

DENİZLİ (İHA)