Aranırken paylaştıkları fotoğraf 3 firariyi yakalattı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Aranırken paylaştıkları fotoğraf 3 firariyi yakalattı

Aranırken paylaştıkları fotoğraf 3 firariyi yakalattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ekim 2021 Cumartesi - 12:31Güncelleme: 9 Ekim 2021 Cumartesi - 12:35
Aranırken paylaştıkları fotoğraf 3 firariyi yakalattı

Denizli’nin Bekilli ilçesindeki gazino baskını olayının firarisi olarak aranan şüpheli ile farklı olaylara karışan diğer 2 şüphelinin yakalanmasına ilişkin detaylar ortaya çıktı. Şüphelileri, eğlenmeye gittikleri mekanda çekilen fotoğrafı sosyal medyadan paylaşmasının yakalattığı bildirildi.

Bir fotoğraftan yola çıkan Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT), son 10 günde farklı olayların şüphelisi olarak aranan 3 kişiyi yakalamasının ayrıntıları ortayı çıktı.

“15 NUMARA” İPUCU OLDU

JASAT’ı sonuca götüren fotoğrafta yer alan masa numarası oldu. İHA’nın haberine göre, aranan Muhammet M., arkadaşlarıyla eğlenmeye gitti. Bulunduğu eğlence mekanında çekilen fotoğraf da 14 Eylül’de Murat Ç. tarafından "Herkesin gönlüne göre. Hayırlı işler" notuyla sosyal medyada paylaşıldı. Masanın 15 numarasından yola çıkan JASAT, farklı tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlara da “Kod 15” adını verdi.

HUSUMETLİSİ YERİNE DİREKSİYONDAKİ SÜRÜCÜYÜ VURMUŞTU

JASAT dedektiflerinin dikkati, fotoğrafı paylaşan Murat Ç.’nin 27 Eylül’de husumetlisi sandığı kişi yerine bir başkasını vurarak yaralayan şüpheli olduğunu belirledi. Mustafa K.’nın yaralandığı olayla ilgili yakalanan Murat Ç., cezaevine konuldu.

DİĞERİ 17 YILA HÜKÜMLÜ FİRARİ ÇIKTI

Yine aynı karede fotoğrafı bulunan kendini uzun süredir çevresine Aykut A. olarak tanıtan Erdoğan Ö. de, 5 Ekim’de uygulama noktasında kendisini daha önceden gözaltına alan JASAT görevlisinin tanıması sonucu yakalandı. Kendisine çok benzeyen arkadaşının ehliyetini kullanan firari hükümlünün, 19 ilde karıştığı suçlar nedeniyle 17 yıl hapis cezasına hükümlü olduğu belirlendi.

SON YAKALANAN BEKİLLİ OLAYININ FİRARİSİ OLDU

Fotoğrafta yer alan ve yakalanan son isim Bekilli’de 5 Ağustos’ta bir gazinonun silahla basılması olayının firarisi olarak aranan Muhammet M. oldu. Saklandığı apartta yakalanarak gözaltına alınan firari, “kasten öldürmeye teşebbüs” iddiasıyla tutuklandı.

DENİZLİ (İHA)