Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yılbaşının yaklaşması ile taklit bandrol yapıştırılarak, sağlık açısından uygun olmayan koşullarda hazırlanan içkilerin piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine harekete geçti.
İstanbul ve Doğu Anadolu illerinden otomobiller ile getirilerek Denizli’de piyasaya sürülmek istenen sahte içkilerin izini takip eden polis ekipleri, gerçekleştirilen operasyonda otomobil ve ikametgahlarda 2 bin litreye yakın kaçak/sahte viski, şarap ve rakı, bin şişe kaçak içki, bin sahte bandrol, 300 litre sahte alkol üretiminde kullanılan sıvı madde, 270 litre etil alkol, 56 kilogram alkollü içki üretimi için kullanılan katkı maddesi ele geçirildi.
Yakalanan 7 şüpheli hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. Ayrıca 4733 sayılı Tütün Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun kapsamında idari para cezası uygulandı.