Yaşlı adamı 350 bin lira dolandırdılar – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Yaşlı adamı 350 bin lira dolandırdılar

Yaşlı adamı 350 bin lira dolandırdılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Kasım 2020 Çarşamba - 17:28Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba - 17:46
Yaşlı adamı 350 bin lira dolandırdılar

Denizli ve Bolu’da farklı yöntemlerle dolandırıcılık yapan çete, jandarmanın eş zamanlı operasyonuyla çökertildi.

Tavas’ın Nikfer Mahallesi’nde, 66 yaşındaki O.K’yi telefonla arayan şüpheliler, “Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı. Sizin adınıza açılan 15 hatta ByLock yüklenmiş. Evinizde bulunan altın ve paralar FETÖ’nün” diye korkutarak, eve geldi. Şüphelilerden birisi kendini komiser olarak tanıtıp, FETÖ bağlantısı iddiasıyla korkuttuğu yaşlı adamın 350 bin lirasını aldı. Sonra da diğer şüphelilerle birlikte kaçtı.

Olayın ardından O.K. Tavas ilçe Jandarma Komutanlığına ihbarda bulundu. İhbar üzerine Tavas ilçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından geniş çaplı araştırma başlatıldı.

SAATLERCE KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İZLENDİ

Yol güzergahlarında bulunan 43 kameranın 86 saatlik görüntüsü saniye saniye izlenerek, şüphelilerin kullandığı 20 plakalı bir araç ile olaya karışan 4 erkek ve 1 kadın tespit edildi. Kimlikleri belirlenen 5 şüpheliyi yakalamak için 4 farklı noktaya eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Denizli’den harekete geçen JASAT ekipleri, 2 şüpheliyi Bolu İl Jandarma Komutanlığının desteği ile Bolu’da, diğer 3 şüpheliyi ise Sarayköy ve Denizli kent merkezinde yakalayıp gözaltına alındı.

HEPSİ BİRER SUÇ MAKİNESİ

Olayı gerçekleştiren şüpheliler, Ecem Ç.’nin 1, Hacı Ç.’nin 15, Yıldırım A.’nın 125, Baki K.’nın 3 ve Aykut G.’nin 28 suç kaydı olduğu belirlendi.

CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKMIŞLAR

Öte yandan, şüphelilerden Hacı Ç. ile Aykut G.’nin cezaevinden izinli çıktıktan sonra Adana’dan Mersin’in Erdemli ilçesine gelerek, M.T. isimli bir vatandaşa yardım etme bahanesi yaklaşıp, araçtaki 55 bin lirayı alarak kaçtıkları belirlendi.

DENİZLİ (İHA)