Yasak başladı, polisi ikna çabaları sonuçsuz kaldı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Yasak başladı, polisi ikna çabaları sonuçsuz...

Yasak başladı, polisi ikna çabaları sonuçsuz kaldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Nisan 2020 Cumartesi - 02:15Güncelleme: 4 Nisan 2020 Cumartesi - 02:17
Yasak başladı, polisi ikna çabaları sonuçsuz kaldı

Denizli’de, gece 00.00 itibariyle giriş ve çıkışların kapatılmasıyla şehir dışından gelen birçok vatandaş kente alınmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, 30 büyükşehir ile Zonguldak’a belirli istisnalar hariç giriş ve çıkış yapılmayacağını belirtti.

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi de aldığı kararla, 15 gün süreyle kente her türlü girişi yasakladı. İlden çıkış için temel ihtiyaç malzemeleri ile ilaç ve tıbbi başta olmak üzere ticari faaliyetler gerçekleştiren araçlarına izin verildi.

Kentin farklı noktalarında yolları kapatan emniyet ve jandarma güçleri, 00.00’dan sonra il dışındna gelip kentte bulunan aile ya da evlerine gitmek isteyen birçok vatandaşı geri gönderdi. Polis ekiplerinin çevirerek geri gönderdiği vatandaşlardan bazıları “Denizli’de kalacak yerimiz yok. Haberi duyar duymaz yola çıktık ama yetişemedik. Bilmiyoruz ne olacak bakalım” şeklinde konuştu.

Öte yandan ticari yük taşıması yapan araçlar yasaktan etkilenmezken, kimi araçlar valiliklerden alınan izin belgeleri ile yolarına devam etti. Bazı vatandaşların geçiş için polis ve jandarma ekiplerini ikna etmeye çalışmaları ise sonuçsuz kaldı.

DENİZLİ (İHA)