Yanan fabrikadan patlama sesleri duyuluyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Yanan fabrikadan patlama sesleri duyuluyor

Yanan fabrikadan patlama sesleri duyuluyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Kasım 2022 Pazartesi - 17:02Güncelleme: 29 Kasım 2022 Salı - 14:26
Yanan fabrikadan patlama sesleri duyuluyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde üretim yapan kimya fabrikasında çıkan yangın devam ederken, tesisten zaman zaman patlama sesleri duyuluyor.

• TIKLAYIN | Kimya fabrikasında yangın çıktı

• TILAYIN | Yanan tesis çevresindeki fabrikalar boşaltıldı

İlçenin Kale Mahallesi'nde madeni yağ, gres yağı ve aerosol sprey türevlerini üreten kimya fabrikasında çıkan yangın henüz söndürülemedi. Termal ısı kamerasıyla yapılan ölçümlerde sıcaklığın 1063 dereceye kadar çıktığı bildirildi.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI BAŞLI’DAN AÇIKLAMA

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, yangınla ilgili açıklamasında, ilk ihbarın gelmesinin ardından dört istasyondan 10 aracın bölgeye yönlendirildiğini söyledi.

İtfaiye personelinin yangına hızlı bir şekilde müdahaleyi gerçekleştirdiğini kaydeden Başlı, "Yangının işletmenin yan tarafındaki tekstil işletmesine sirayet etmesini engelledik. Daha sonra da işletmenin iç kısmına müdahalemiz gerçekleşti. Şu an olay yerinde 11 tanker, 32 arazöz, 12 destek aracı ve yer ekiplerimizle birlikte aktif müdahalemiz devam etmekte" dedi.

Başlı, fabrikada kontrollü yanmaların devam ettiğini belirten Başlı, "İçeride kimyasal tesis olduğundan dolayı patlamalar devam etmekte ufak ufak. Şu an kontrolümüz dahilinde etrafa sirayet mevzubahis değil. İleriki safhalarda inşallah söndürme işlemlerinden sonra soğutma işlemlerine geçeceğiz. Tahmini şu an 4-5 saatlik daha bir çalışmamız sürecek. Şu an takribi olay yerinde destek ekiplerimizle birlikte 130 personelimiz var" diye konuştu.

Öte yandan, itfaiye ekiplerinin yangının ilk çıktığı anda bölgede termal ısı kamerasıyla ölçtüğü sıcaklığın 1063 dereceye kadar ulaştığı öğrenildi.

Ekiplerin müdahalesi fabrika içinde sürüyor.