Vekaletname yöntemiyle 25 milyonluk vurgun – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Vekaletname yöntemiyle 25 milyonluk vurgun

Vekaletname yöntemiyle 25 milyonluk vurgun

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ocak 2020 Perşembe - 11:09Güncelleme: 30 Ocak 2020 Perşembe - 11:09
Vekaletname yöntemiyle  25 milyonluk vurgun

Kocaeli ve Bursa’da oto galeri açıp aracını satmak isteyen vatandaşlardan vekaletname alarak yaklaşık 25 milyon TL’lik vurgun yapan çeteye yönelik aralarında Denizli’nin de bulunduğu 7 ilde operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde gözaltına alınan 11 şüpheliden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli ve Bursa’da oto galeri açan şahıslar, araçlarını satmak kişilere bir miktar para ödeyip kalan miktar için senet düzenledi. Araçların satışı yerine ise vatandaşlardan vekaletname aldı. Daha sonra satın aldıkları araçları farklı vatandaşlara satan şahıslar kayıplara karıştı. Şüphelilerin Kocaeli ve Bursa’da dolandırdığı 43 vatandaşın şikayetçi olması sonrasında Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Ekipler tarafından yapılan incelemelerde Kocaeli ve Bursa’da yaşanan ‘nitelikli dolandırıcılık’ olaylarının aynı çete üyeleri tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Kimlikleri tespit edilen R.Y., A.T., E.D., B.Y., A.A., A.Y., T.D., Ş.D. ve Ş.A. Kocaeli merkezli Bursa, Ankara, Antalya, Kırıkkale ve Aksaray’da düzenlenen operasyonlarda yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan R.Y., A.T., E.D., B.Y., A.A., A.Y., T.D., Ş.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

7 VATANDAŞI DOLANDIRAN 2 ŞÜPHELİ DAHA YAKALANDI

Olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında aynı yöntemi kullanarak İ.K. ve Y.K. isimli şahısların 7 vatandaşı daha dolandırdıkları tespit edildi. Polis ekiplerinin Denizli’de düzenlediği operasyonda İ.K. ve Y.K. yakalanarak gözaltına alındı. Kocaeli’ye gönderilen şüphelilerin 7 kişiyi vekaletname yöntemiyle yaklaşık 350 bin TL dolandırdıkları öğrenildi.

2 şüpheli emniyette yapılan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

KOCAELİ (İHA)