Tırpan operasyonunda 6 kişi yakalandı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Tırpan operasyonunda 6 kişi yakalandı

Tırpan operasyonunda 6 kişi yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2021 Salı - 11:36Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı - 12:00
Tırpan operasyonunda 6 kişi yakalandı

Denizli’de, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen “Tırpan” kod adlı operasyonda 16 olaya karıştığı belirlenen 6 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinesinde, Denizli’nin de aralarında bulunduğu 27 ilde “Tırpan” kod adı verilen operasyon düzenlenmişti.

Çıkar amaçlı silahlı suç örgütlerince “yağma, kasten yaralama, tehdit ve tefecilik” gibi suçları işleyen şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonun Denizli ayağıyla ilgili bilgiler açıklandı.

BİR YIL SÜREN ÇALIŞMA

Suç örgütü faaliyetlerinin tespitine yönelik yapılan bir yıllık çalışmalarda, şüphelilerin alacak-verecek meseleleri yüzünden çıkan anlaşmazlıklarda ara bulucu oldukları, sonrasında şahısları kendilerine borçlu çıkararak para istedikleri, vermeyen şahıslardan baskı, şiddet ve cebir kullanarak para aldıkları belirlendi.

Eş zamanlı yapılan operasyonlarda silahlı yağma, tefecilik, kasten yaralama ve tehdit suçlarından 16 farklı olaya karıştıkları belirlenen 6 şüpheli yakalandı.

Tırpan operasyonunda, ruhsatsız 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 13 mermi, 1 kama, mağdurlar adına düzenlenmiş 426 bin TL alacak senedi ve çeşitli dokümanlar ele geçirildi.