Tırın dorsesindeki 25 tonluk makine yola düştü – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Tırın dorsesindeki 25 tonluk makine yola...

Tırın dorsesindeki 25 tonluk makine yola düştü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mart 2020 Salı - 10:25Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı - 10:25
Tırın dorsesindeki 25 tonluk makine yola düştü

Denizli’de tır dorsesinde taşınan 25 ton ağırlığındaki makine yola düştü. Makinenin düştüğü anda tırın arkasından gelen araç bulunmaması olası bir facianın önüne geçti.

Kaza, Merkezefendi’nin Bozburun Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ali Karaaslan, yönetimindeki 20 ACF 272 plakalı tır ile Bozburun’dan yüklenen yaklaşık 25 ton ağırlığındaki demir kesme makinesi ve aparatlarını İzmir’e götürmek üzere yola çıktı.

Ancak, demir-çelik sanayinde kullanıldığı öğrenilen makinenin haznesinde bulunan yağ bilinmeyen bir nedenle sızarak dorse içerisinde birikti. Dev araç viraja girdiğinde de tonlarca ağırlığındaki makine kayarak dorsenin kapaklarını kırıp büyük bir gürültü ile yola düştü. Makinenin düştüğü sırada tırın arkasından araç gelmemesi ve yolun boş olması, olası bir faciayı önledi.

Olayı gören ve o sırada yolda seyir halinde olan diğer sürücüler 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine ambulans ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kazayı sürücü Karaaslan yara almadan atlattı. Bölgeye gelen polis ekipleri güvenlik önlemlerini alıp yolu kısa süreliğine trafiğe kapattı.

Sonrasında ise olay yerine gelen bir vinç tonlarca ağırlığında ki makineyi kaldıramayınca ikinci bir vinç çağrıldı. İkinci vincin gelmesiyle devasa makine yoldan kaldırıldı ve başka bir tıra yüklenerek fabrikaya geri gönderildi.

 

DENİZLİ (İHA)