Tarihi eser kaçakçıları satamadan yakalandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Tarihi eser kaçakçıları satamadan yakalandı

Tarihi eser kaçakçıları satamadan yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Haziran 2018 Salı - 15:24Güncelleme: 26 Haziran 2018 Salı - 15:24
Tarihi eser kaçakçıları satamadan yakalandı

Denizli'de polisin tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili operasyonunda 2 kişi çok sayıda sikke ile birlikte yakalandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından tarihi eser kaçakçılığı gerçekleştirmek isteyen şahıs kişiler olduğu belirlenerek çalışma başlatıldı. Kültür varlığı eserlerden kolay saklanan ve taşınan sikke, heykelcik ve benzeri objeleri toplayıp yasadışı olarak internet siteleri ve sosyal paylaşım ağlarından satışını yapmak isteyen kişiler takibe alındı.

Durdurulan bir araçta yapılan aramada, şoför kapısının yan cebinde kilitli şeffaf poşet içerisinde üzerinde değişik figürlerin bulunduğu 10 sikke ve 1 yüzük bulunarak el kolundu.

Yine tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen şüpheli bir kişinin aracında yapılan aramada da 25 sikke ve içerisinde yüzük, keski, küçük çan, küpe parçası şeklinde 41 obje yer bulunarak el konuldu.

Ele geçirilen toplam 35 sikke ve tarihi eser niteliğindeki 42 objenin yapılan incelemesinde Roma, Grek ve Bizans dönemine ait olduğu tespit edildi.

Ele geçirilen tarihi eserlere el konulurken, operasyonlarda yakalanan 2 şüpheli hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.