Polisi gördü, otomobilini arkadaşına bırakıp kaçtı – D20Haber
07.05.2024, Salı
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Polisi gördü, otomobilini arkadaşına bırakıp kaçtı

Polisi gördü, otomobilini arkadaşına bırakıp kaçtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mayıs 2020 Pazar - 11:34Güncelleme: 31 Mayıs 2020 Pazar - 11:34
Polisi gördü, otomobilini arkadaşına bırakıp kaçtı

Denizli’de, denetim yapan trafik polis ekibinin “dur” ikazına uymayan ve otomobilini arkadaşına bırakıp kaçan sürücüye 2 bin 798 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca araç trafikten men edildi.

Olay, Pamukkale ilçesinin Kayıhan Mahallesi’nde meydana geldi. Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekibi, denetim sırasında 20 GD 137 plakalı otomobili durdurmak istedi. Denetlemeyi gören sürücü ise, “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Bunun üzerine motosikletli polis ekipleri otomobilin peşine düştü. Sokaklarda devam eden kovalamaca sonrası otomobil, Yunusemre Mahallesi Hüseyin Yılmaz Caddesi üzerinde park halinde bulundu.

ÖNCE KAÇTI SONRA GERİ GELDİ

Yapılan incelemede, otomobilin sahibinin R.Y., olduğu ancak yakalanmamak için aracı arkadaşı B.Ö.’ye teslim ettiği ve ardından yaya olarak kaçtığı öğrenildi. Görevlilerin B.Ö. ile görüşmesinin ardından R.Y., otomobili bıraktığı yere gelmesi konusunda ikna edildi.

Aracın olduğu noktaya gelen sürücüye “dur” ihtarına uymama, aşırı hız, trafik işaret ve levhaların uyumama, mevzuata aykırı ışık donanımı kullanma ve trafiği tehlikeye düşürme gibi suçlardan 2 bin 798 lira idari para cezası uygulandı. Ardından araç trafikten men edilerek çekici ile otoparka götürüldü.

DENİZLİ (İHA)