Sokağa çıkmaya yasağını ihlal eden sürücü yakalandı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Sokağa çıkmaya yasağını ihlal eden sürücü...

Sokağa çıkmaya yasağını ihlal eden sürücü yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Nisan 2020 Cumartesi - 19:09Güncelleme: 11 Nisan 2020 Cumartesi - 19:09
Sokağa çıkmaya yasağını ihlal eden sürücü yakalandı

Denizli’de, sokağa çıkma yasağına uymayarak aracı ile dışarı çıkan bir kişi, kendisini fark eden polislerin 'dur' ihtarına uymayarak kaçtı. Kovalamaca sonucu yakalanan sürücüye 6 farklı maddeden toplamda yaklaşık 6 bin 500 TL para cezası kesildi ve ehliyetine 2 ay geçici süre ile el konuldu.

Olay, ilçenin Çamlaraltı Mahallesi Şehit Mustafa Alper Caddesi üzerinde meydana geldi. 2 günlük sokağa çıkma yasağına rağmen 20 ES 245 plakalı otomobili ile dışarı çıkan S.G.’nin (25), MOBESE ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarında plakasının bandrolsüz olduğu anlaşılınca polis ekipleri harekete geçti.

Aracı takibe alan ekipler kısa süreli bir kovalamacının ardından S.G.’yi, Şehit Mustafa Alper Caddesi üzerine yakalamayı başardı. Genç sürücüye önce sokağa çıkma yasağına uymamaktan 3 bin 150 TL, ardından ‘dur’ ikazına uymama, tehlikeli araç kullanma, mevzuata aykırı filmli cam kullanma, trafikte makas atmak, kırmızı ışıkta geçmek ve uygun olmayan plaka kullanmak kurallarını ihlalden 3017 TL olmak üzere toplamda yaklaşık 6 bin 500 TL para cezası kesildi ve şahsın ehliyetine de 2 ay geçici süre ile el konuldu. İşlemlerin ardından otomobil çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

Öte yandan, şahsın kullandığı aracın plakasının MOBESE ve PTS kayıtlarında okunmayacak özellikte tasarlandığı da ortaya çıktı.

DENİZLİ (İHA)