Denizli’de polisten kaçak tütün operasyonu – D20Haber
17.05.2024, Cuma
17 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Denizli’de polisten kaçak tütün operasyonu

Denizli’de polisten kaçak tütün operasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ekim 2017 Çarşamba - 10:30Güncelleme: 25 Ekim 2017 Çarşamba - 10:30
Denizli’de polisten kaçak tütün operasyonu

Denizli’de, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik “Tütüncü” kod adlı operasyon gerçekleştirildi. Çok sayıda kaçak ürünün ele geçirildiği operasyonda 93 kişi yakalandı.

Organize suç ve terör örgütlerinin yasadışı faaliyetlerini sürdürebilmelerinde önemli bir kaynak olan, yüksek kar getirisi nedeniyle kaçakçılık faaliyetini suçlular bakımından cazip hale getiren tütün ve tütün mamullerinin yasadışı ticaretine yönelik il merkezi ile ilçelerde, tütün ve tütün mamulleri satışı yapan işyerlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Denizli Emniyet müdürlüğü ekiplerince “Tütüncü” kodu ile gerçekleştirilen operasyonda, işyerlerinin resmi belgeleri ve TAPDK satış izin belgeleri kontrol edildi. Bazı işyerlerinde kaçak sigara, puro, nargile, pipo ve açıkta kıyılmış tütün satışının yapıldığı tespit edildi.

Haberin DevamıReklam




Bu operasyonda il merkezi ve ilçelerde yapılan aramalarda yaklaşık 595 kilogram kıyılmış tütün, 800 bin dolayında makaron, 3 bin paketten fazla kaçak sigara, 2 bin pakete yakın nargile tütünü, 2 bin gram kaçak çay bulundu.

Operasyonda ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, yakalanan 93 şüpheli hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu’na muhalefet suçundan adli ve 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kanunu kapsamında idari işlem yapıldı.