Polis operasyonuyla suç örgütü çökertildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Polis operasyonuyla suç örgütü çökertildi

Polis operasyonuyla suç örgütü çökertildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Kasım 2018 Salı - 10:34Güncelleme: 20 Kasım 2018 Salı - 10:34
Polis operasyonuyla suç örgütü çökertildi

Denizli’de, şirket ve eğlence mekanı sahiplerini ölümle tehdit eden, kurşunlama olaylarını gerçekleştiren çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 13 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 16 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu yılın nisan ayında meydana gelen silahla yaralama ve kurşunlama olaylarını aydınlatmak üzere başlattığı geniş çaplı soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı.

Ekonomik durumu iyi olan şirket ve eğlence mekanı sahiplerinden zorla para alarak, para vermek istemeyen şahısları ölümle tehdit ederek, işyerlerini ve mekanlarını silahlı olarak basan, nitelikli yağma, kasten yaralamak, adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve tehdit suçlarını işleyen kişiler takibe alındı.

HİYERAŞİK YAPI OLUŞTURMA

Teknik takiple suç örgütüne üye şahısların hiyerarşik bir yapı oluşturmaya çalıştıkları, kamu gücünü kullanıyormuş algısı yaratıp çevrelerinde veya hedef olarak düşündükleri şahıslar üzerinde sistemli bir şekilde tehdit, darp, cebir ve yaralama olaylarını gerçekleştirdikleri ve toplum üzerinde oluşturdukları, panik ve korku ortamından yararlanmak suretiyle şahısların emniyet birimlerine şikayet ve ihbarda bulunmalarını engelledikleri, örgüt kapsamında suç işlediklerini gizlemek ve delilleri yok etmek amacı ile eylemlerin kişisel alacak verecek şeklinde göstermeye çalıştıkları, silahlı eylemlerde bulundukları bu şekilde haksız ekonomik kazanç elde etmeye çalıştıkları belirlendi.

20 AYRI SUÇ İŞLEDİLER

Kısa zamanda 20 ayrı suçu gerçekleştirerek haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulmak istenen ve sözde örgüt üyelerinin geçmiş suç kayıtlarına bakıldığında, kasten adam öldürme, silahlı tehdit, mala zarar verme, yaralama, yağma, sahtecilik, dolandırıcılık ve aynı zamanda kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından birçok suç kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.

13 ADRESE BASKIN

Tüm bu çalışmaların ardından 15 Kasım’da operasyon için düğmeye basıldı. Eş zamanlı olarak belirlenen 13 adrese baskın düzenleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 16 kişiyi yakaladı.

Operasyonda, 1 ruhsatsız tabanca,10 mermi, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 11 bıçak, 1 kılıç, 16 tabanca iskeleti, 15 tabanca namlusu, 80) gram esrar maddesi, 3 gram metamfetamin, 2 kök kenevir bitkisi, 58 tarihi eser ve sikke bulunarak el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i “çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak” suçundan tutuklandı.