Otomobil dolandırıcılık için şeytani plan – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Otomobil dolandırıcılık için şeytani plan

Otomobil dolandırıcılık için şeytani plan

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Kasım 2019 Cuma - 14:23Güncelleme: 22 Kasım 2019 Cuma - 14:32
Otomobil dolandırıcılık için şeytani plan

Denizli’de, internet üzerinden araçlarını satışa çıkaranlarla bağlantı kuran ve şeytani bir planla onları kandırıp, para vermeden sahibi olduğu otomobilleri başkalarına pazarladığı iddia edilen kadın, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

İddiaya göre, internet üzerinden otomobil satmak isteyen kişileri telefon arayan H.D., bağlantıyı kurduktan sonra telefonla pazarlık da yapıyor. Fiyatta anlaşma sağlanmasının ardından araç sahibine saat 16.40’a randevu verip “noterde buluşalım” diyor.

EFT İLE GÜVEN SAĞLIYOR

Satışın gerçekleşmesinde güveni sağlamak için “EFT yaptım ama mesai saati nedeniyle para hesabınıza yarın saat 10.00 gibi geçecek” diyen kadın, daha sonra EFT’yi ileri bir tarihli olarak düzenleyip iptal ediyor.

ARAÇ SAHİBİ ÖĞRENENE KADAR BAŞKASINA SATIŞ

Aracı teslim alan kadın, planını uygulamaya devam ediyor. Ertesi gün saat 09.00 gibi notere giderek satın aldığı aracın satışını yapıyor. Otomobilini satan kişi ise saat 10.00’da bankaya gittiğini EFT’nin gerçekleşmediğini gördüğünde yapabileceği bir şey kalmıyor.

1 AYDA 10’A YAKIN OLAY

Gelen şikayetler üzerine, Denizli Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), yaptığı çalışmayla otomobil dolandırıcılığı olayıyla ilgili titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Denizli ve çevre illerden gelen şikayetler üzerine JASAT ekipleri, 45 yaşındaki H.D.’yi takibe aldı. Son olarak Tavas’ın Kızılcabölük Mahallesi’nde bir kişiyi daha dolandırdığı belirlenen kadın, JASAT ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

Gözaltına alınan ve işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen ve bir ayda 10’a yakın kişiyi mağdur ettiği öne sürülen H.D., çıkarıldığı mahkemede “adli kontrol şartı” uygulamasıyla serbest bırakıldı.