Milli Mücadele kahramanının heykeli kundaklandı – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. ASAYİŞ
  6. /
  7. Milli Mücadele kahramanının heykeli kundaklandı

Milli Mücadele kahramanının heykeli kundaklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Nisan 2024 Çarşamba - 09:04Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba - 09:04
Milli Mücadele kahramanının heykeli kundaklandı

Denizli’nin Tavas ilçesinde, Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe adına dikilen heykel kundaklandı. Olayın faillerini yakalamak için çalışma başlatıldı.

Milli Mücadele döneminde Tavas’tan yanına aldığı yaklaşık 2 bin kişilik gönüllüye düşman ordusunun Aydın’ı geçmesini engelleyen, Tavaslılardan oluşan 95 kişilik Yıldırım Bölüğü ile Yunan kuvvetlerinin ilerleyişini durduran Köpekçi Nuri Efe adına Aralık 2018’de ilçe girişine heykeli dikildi.

Kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklanan heykelden yükselen alevleri görenler 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alsa da polyester ve cam karışımı olan heykel, çıkan yangın sonucu büyük oranda zarar gördü.

Tavas Kaymakamı Tarık Yerlikaya ve Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık bölgede incelemelerde bulundu. Yürütülen soruşturma çerçevesinde emniyet güçlerinin olayın faili veya faillerinin yakalanması amacıyla bölgedeki kameraları tek tek incelediği öğrenildi.

[Köpekçi Nuri Efe ve yangından önce heykeli]